מימוש תקופת אופציה

  • דחוף דחוף!!!! שאלה על חוזה אופציה בשכירות
    דורי | 15/05/2008 00:02

    שלום, שאלתי על מימוש אופציה לשנה נוספת בדירה אותה אני משכירה.בחוזה הוסף סעיף (חתום ע"י כל הצדדים) לאופציה לשנה הבאה בתמורה ל-500$ כשבשנה הזו שילמתי 600$ שבזמן חתימת החוזה היה 2500 ש"ח. בעל הבית אינו מוכן לחדש את החוזה בסכום שנקבע(500$) אלא דורש בשקלים 2500 ש"ח כפי ששולם לו עד היום.ואני מצטטת את הסעיף החוזה "המשכירים הסכימים בזה לתת אופציה נוספת ל-12 חודשים לאחר השנה הראשונה בתמורת 500$ לכל חודש". האם הוא יכול לדרוש זאת ממני, האם הוא יכול "לפוצץ" את העיסקה ולהחליט לא לממש לי את האופציה ולפנות אותי מהדירה בתום החוזה הנוכחי??(הוא מאיים על כך). מהם זכויותי וכמה החוזה הנ"ל אכן תקף משפטית ומגן עלי. שאלתי דחופה מאוד כי מחר בערב תתקיים בנינו פגישה בדבר הנושא. אשמח מאוד אם אענה במהרה. תודה רבה מראש על שיתוף הפעולה.

    • מימוש תקופת אופציה
      ד"ר ויסמן יובל, עו"ד | 15/05/2008 17:08

      דורי שלום ! לטעמי ניסוח האופציה ברור ואתה יכול לממש את האופציה במחיר של 500$ לשנה. בעל הדירה לא יכול לפנות אותך. אתה צריך לעמוד בכל תניות מימוש האופציה (למשל מתן הודעת מימוש בכתב 60 יום לפני תום תקופת השכירות הראשונה וכו') ואזי אין לבעל הדירה דרך שלא לאפשר לך לממש את האופציה. זו הרי בדיוק כל המשמעות של אופציה. בהצלחה ד"ר יובל ויסמן, עו"ד מנהל פורום דיני חוזים