ביטול עסקה

  • בעניין ביטול עיסקה
    אילנה | 12/05/2008 19:40

    סיכמתי עם עורכי ערבי ראיונות והשקות, על עריכת ערב על נושא הספר שלי. סיכמנו על מחיר של 4.500 ש"ח. למרות שהייתי אמורה לשלם את הסכום ב-2 תשלומים, עקב לחץ מצידם שילמתי להם את כל הכסף. הארוע היה אמור להתקיים ב-29 באפריל. כשבוע לפני המועד, הם ביטלו את התאריך, ואמרו לי שהערב האמור יתקיים באיזשהו תאריך במאי. לאחר מספר ימים הודעתי להם (בכתב במייל) שאני לא מעוניינת לקיים את הערב ואני מבקשת את כספי בחזרה. הם מתעקשים לשכנע אותי לערוך את הערב, ואני בשלי. האם אני יכולה לתבוע מהם את כספי בחזרה?

    • ביטול עסקה
      ד"ר ויסמן יובל, עו"ד | 12/05/2008 19:59

      אילנה שלום! במשתמע מפנייתך אין ככל הנראה הסכם בכתב בינכם. לאור האמור עולה השאלה מהי עילת הביטול לטעמך? האם זה שהארוע נדחה מסוף אפריל למאי הוא בעל משמעות עבורך? אם כן יתכן בהחלט לטעון להטעיה ו/או טעות . יש לזכור שקיום בקרוב ובתום לב מצד עורכי ערבי הראיונות מהווה קיום החוזה מבחינתם. לפני הגשת תביעה אני מציע לשלוח הודעת ביטול ודרישה להחזר כספי. אפשר לשקול הצעה שישמרו בידם סכום קטן כלשהו בגין ביטול זמנם . בהצלחה ד"ר יובל ויסמן, עו"ד מנהל פורום דיני חוזים

      • תודה ושאלה
        אילנה | 13/05/2008 07:44

        המון תודה על תשובתך. ההסכם היה בעל פה. אכן שלחתי בקשה לביטול והחזר הכסף ב-30 באפריל. העילה לביטול היתה עקב כך שב-29 באפריל הם ערכו ערב ראיונות (לא שלי) והזמינו אותי כמרואיינת. מעניין שזה התרחש באותו תאריך שהיה אמור להתקיים הערב שסוכם עליו אתי... חומר למחשבה ?? סוכם שהמראיין יפגש אתי כדי לתאם עמדות - עד לשעות ספורות לפני הארוע זה לא התרחש. התקשרתי אליו והוא אמר לי "אני יורה מהמותן" לא צריך להפגש. שאלתי: האם להביא אתי ספרים. תשובה: כן בהחלט. ההסתייגויות שלי: בפלייר של ערב הראיונות פורסם הספר שלי כ-"אהבה נכזבת" - תאור מאד לא מדוייק. השאלות של המראיין לא תאמו את נושא הספר, דבר שגרם לי "לגמגם" ולא להציג את עצמי ואת נושא הספר בצורה שתעשה לו "קרדיט". הוא לא אמר שהבאתי ספרים למי שמעוניין לרכוש את הספר. רק אשה אחת מהקהל ביקשה לרכוש את הספר שהמראיין הציג. אף אחד לא ידע שהבאתי אתי ספרים נוספים, וגם בזמן שהוא ראיין אותי לא ניתנה לי ההזדמנות להזכיר זאת. מהסיבות הנ"ל החלטתי לבטל את העיסקה. זאת ועוד, ההכנסות מהערב היו אמורות להכנס לכיסי, ובכך הייתי מכסה בבנק שלי את ששילמתי להם. (הבהרתי להם שזה חשוב לי בעת התשלום). דחיית התאריך - ללא קביעת תאריך אחר גרמה לכך שלא נכנס לכיסי כסף ב-29 באפריל, ובכך גרמו לי בעייה בחישובים הכלכליים שלי. כמובן שאני עדיין בלי הכסף. הם טוענים שהם שריינו את האולם (תמהני איך משריינים אולם ללא תאריך), והיו להם הוצאות. ביקשתי שישלחו לי עותקים, לא קיבלתי! נראה לי שהם משקרים, דבר שעוד יותר מחזק את דעתי שעשיתי את הדבר הנכון כשהודעתי להם על ביטול.