כניסה לדירה מושכרת ללא רשות השוכר

  • כניסה לדירה מושכרת ללא רשות
    מייקל | 08/05/2008 10:49

    שלום. אני שוכר דירה ובחוזה שלי עם בעל הבית (אחרי דיונים ארוכים איתו על העניין) נקבע במפורש שבמהלך תקופת החוזה אסור לו להיכנס לדירה ללא נוכחותי ורשותי בשום מצב שהוא, גם אם הוא חייב להראות אותה אחרי הודעה על עזיבה, גם אם הוא לא תופס אותי בטלפון, לא משנה מה, זה היה מאוד חשוב לי. קצת אחרי הכניסה לדירה התקשרתי אליו בנוגע לבעיה שהיה צריך לסדר בדירה, ובמהלך השיחה הוא אמר לי שהוא נכנס לדירה עם אינסטלטור כדי לראות מה עושים עם זה. אני שהבנתי מה הוא עשה התחלתי לכעוס עליו שהוא נכנס בלי רשותי ובלי נוכחותי ואז הוא התחיל כזה להגיד "מה אתה רוצה ממני, בסה"כ רציתי לסדר לך את הבעיה", ושהוא שכח כי יש לו הרבה דירות, ואני כעסתי ואמרתי לו ששבועות התמקחנו על הסעיף הזה בחוזה ושלא נראה לי הגיוני שהוא סתם שכח ושזה כתוב במפורש בחוזה. הוא אמר שהוא שכח ושהוא לא יעשה את זה עוד פעם. את כל השיחה אגב, יש לי בהקלטה על הפלאפון, כי חשבתי שהוא ינסה למרוח אותי בקשר למה שהוא הבטיח לסדר. האם זה נחשב טכנית להסגת גבול ? האם עקרונית אני יכול להתלנון עליו במשטרה על הסגת גבול ? על הפעם הזו ? או על הפעם הבאה שהוא יעשה דבר כזה ? פשוט הכרתי את הטיפוס והוא די לא איפכת לו מהדיירים ואני מאמין שיש סיכוי שהוא יעשה את זה עוד פעם.

    • כניסה לדירה מושכרת ללא רשות השוכר
      ד"ר ויסמן יובל, עו"ד | 08/05/2008 13:13

      מייקל שלום ! ראשית חוזים יש לקיים. אם קבוע בהסכם השכירות שבעל הדירה מתחייב לא להכנס אליה בלי תאום עם השוכר אזי זה מה שצריך להיות. מצד שני צריך לוודא שלא מדובר כאן באי הבנה פשוטה שהתדרדרה. לך ברור כי אתה לא רוצה שיכנסו אליך לדירה ללא תאום ומאידך בעל הדירה רצה לתקן את הבעיה בצנרת ויתכן שבתום לב נכנס לדירה. אם אפשר להבהיר לבעל הדירה (והרי הוא הבטיח לא להכנס יותר ללא תאום עמך)שזה עניין עקרוני עבורך אין צורך לחמם את החזית. תלונה במשטרה במקרה כזה לא תטופל לעניות דעתי מחוסר עניין לציבור. זה קצת קטנוני. בעל הדירה נכנס פעם אחת. זה כבר קרה. הוא הבטיח לא לחזור על כך. אני מניח שלא נגרם נזק. מה אתה באמת רוצה? לחנך את בעל הבית? בברכה ד"ר יובל ויסמן, עו"ד מנהל פורום דיני חוזים

      • אולי רוח הדברים לא הייתה ברורה מספיק
        מייקל | 08/05/2008 13:38

        נראה לי פשוט שהחוזה וההבטחות שבעל הבית נתן לא מעניינות אותו ושהוא חושב שהוא יעשה מה שהוא רוצה. יש לי חשש (לא מאומת) שהוא נכנס לדירה שוב פעם בלא נוכחותי מאז אותה פעם. הכוונה היא שאין תום לב, ושפשוט לא מעניין אותו שאני לא רוצה שהוא ייכנס - חוסר תום לב. השאלה הייתה מאוד ספציפית - האם זה נחשב כהסגת גבול ? הרי אני משכיר את הדירה וגר בה ולו אסור להיכנס והוא נכנס בלי רשות. אני מתכוון האם מהבחינה החוקית עקרונית. אני לא נאיבי וחושב שיזמנו אותו לחקירה בגלל זה, אני רק מתכוון האם טכנית אני יכול להגיש תלונה למשטרה, ולו רק בשביל להבהיר לבעל הבית את רצינות כוונותי.

        • רוח הדברים
          ד"ר ויסמן יובל, עו"ד | 08/05/2008 15:58

          רוח הדברים ברורה. אם אתה חושש שבעל הבית נכנס ללא רשותך לדירה החלף את הצילינדר במנועל והחזר את הצילינדר המקורי עם סיום תקופת השכירות. הגשת תלונה למשטרה כסוג של איום במקרה כזה נראית לי דרך מצויינת להכנס למאבק בו אתה תפסיד. בברכה ד"ר יובל ויסמן, עו"ד מנהל פורום דיני חוזים

    • כניסה לנכס המושכר ללא רשות השוכר
      פלוני | 15/03/2021 23:30

      שלום רב,

      אני ואשתי שוכרים דירה (יחידת דיור) משותפת בתוך בית פרטי אשר קומת הקרקע משמשת למגורים עבור בעל הדירה והקומה העליונה עבורנו, אותה אנו שוכרים.

      בעל הדירה מעוניין למכור את הדירה ומראש עשינו חוזה לחצי שנה לבחון אם אנחנו "מתאימים" אחד לשני כי כך הוא העדיף ואמר שכך עשה עם כולם.
      סוכם בע"פ אמנם, שאם לא ימצא שוכרים תהיה הארכת חוזה ללא שום בעיה והוא ציין שגם ככה מכירת הביתה זה סיפור בפני עצמו, דבר שלוקח זמן וגם אם ימצא שוכרים, הפרוצדורה עצמה לוקחת זמן ולסיכום לשנה הקרובה לא תהיה בעיה כלל להשכיר את הנכס.
      מה שמצוין בחוזה פורמלי זה חוזה לחצי שנה ושבעל הדירה יכול להביא קונים פוטנציאלים בתיאום מראש כמובן. ולעניין החשוב, פה זה נכשל בינינו.. בעל הדירה החליט שכל שבוע הוא מביא לפה אנשים כביכול בתיאום עד שזה נעשה בלתי נסבל וכמובן הסברתי לו שעקב הקורונה והפרטיות שהיא כלל לא פרטיות כבר זה נעשה בלתי נסבל וכלל לא ברמה סבירה ושישתדל לצמצם ולקבוע מרוכז אחת לשבועיים ולא כל שבוע ואמר שאין בעיה ושכך יהיה.
      בחלוף הזמן, בעל הדירה לא עמד בעניין והמשיך להטריד ודי לקבוע עובדה שיש אנשים שמעוניינים להגיע לראות את הנכס ותמיד מצאנו את עצמנו מתפשרים בעניין עד שזה הכעיר על האווירה הכללית.. בסופו של דבר הוא החליט שיש פתרון שאנחנו לא חייבים להיות בדירה ושהכל בסדר הוא יראה לשוכרים את הדירה וכמובן שאני ואשתי התנגדנו בכל תוקף.
      לאחרונה הוא אמר שיש לו קונה פוטנציאלי שהגיע כבר ורוצה להגיע שוב בימים כאלה ואחרים והוסבר שבימים אלה ישנה בעיה ספציפית כי אנחנו בחופשה ולא נוכל לקבלו ואף אחד לא נכנס לנכס הכל מתועד ורשום מס' פעמים.
      לשמחתי או לרוע מזלו, יצא שחזרתי לבדתי הביתה עקב מס' סיבות ולמחרת בבוקר אני מתעורר מקולות בדירה ומוצא אותו בנכס עם הקונה המיועד ללא רשות, ללא הסכמה, מצפצף על הבקשה שלי ושל אשתי שיכלה להיות עירומה או יוצאת ממקלחת או מצבים יותר אינטימים ולא חסרות שלל דוגמאות מביכות! בנוסף לכל, הבהרתי לו כמה זה הורס בינינו את האמון וכו' מבחינתנו הוא עשה לנו לכל דבר ועניין טראומה בעניין שבכל רגע נתון אני לא יודע מה קורה עם הבית שלנו כאשר אנחנו לא נמצאים, האם לחשוש לדברים יקרי ערך שיש לנו, האם לרשת את הבית מצלמות וכל מיני מחשבות שלא נותנות מרגוע ביום יום.
      האם אני יכול לתבוע אותו על העוגמת נפש שגרם לנו ועל הסגת גבול???? זה קו אדום... אם הפרטיות שלי נפגעת משמע לכסף שלי גם אין תמורה ובטח שלא פרטיות.

      תודה לעונים