תוקף חוזה ללא ערבים

  • תוקף חוזה ללא ערבים
    נועה | 07/05/2008 18:14

    אפשרתי לדייר להכנס לדירה בטרם החתים ערבים, כאשר סוכם ביום בו נכנס לדירה על מועד נוסף להחתמתם. הגעתי במועד ושוב לא היו חתומים. עברו שבועיים והדייר עדיין לא החתים. האם החוזה תקף גם ללא חתימת הערבים גם כשהערבות מופיע כסעיף בחוזה? גם בנספח הערבות מצויין "ידוע לנו כי הסכמת המשכיר להשכיר את המושכר לשוכר ניתנה אך ורק בהתבסס על ערבות זו." בנוסף, הבית לא בבעלותי וחתמתי על החוזה (אני בצעתי את המו"מ עם הדייר), אך אמי, שהיא בעלת הנכס לא חתומה. בקשתי מהדייר להעביר את החשבונות על שמו, האם מותר לו להעביר את החשבון על שמו של אדם אחר שלא חתום על החוזה ועוד קטין? האין זה סותר את סעיפים 5.4 ו- 10.1 בחוזה המצורף?

    • תוקף חוזה ללא ערבים
      ד"ר ויסמן יובל, עו"ד | 08/05/2008 10:31

      נועה שלום ! לא הצלחתי לפתוח את החוזה ששלחת. נסה לשלוח לכתובת yuval@weissman-law.com. יחד עם זאת באופן כללי ניתן לומר כי מדובר בהפרה יסודית של החוזה המקנה לך את הזכות לבטל את החוזה בשל הפרתו. הליכה בתלם של ביטול החוזה עשויה להיות בעייתית כאשר המפר כבר מחזיק בדירה מעל 30 יום שכן הדרך היחידה להוציאו היא להגיש תביעה לפינוי וסילוק יד דבר שיקח שנה שנתיים ובנתיים הוא מחזיק בדירה. בהנחה שאין לך בטוחות נוספות חוץ מהערבות שלא ניתנה אין לך דרך ללחוץ על השוכר לפנות את הדירה מיד. הנסיון של השוכר להעביר את חשבון הארנונה והחשמל על שמו של אחר ועוד קטין מעורר תמיהה וחשש גדול לגבי כוונתו. לגבי חתימתך על החוזה בשם אימך אין בכך כעקרון בעיה שכן אתה תחשב שלוח של אמך ושלוחו של אדם כמותו. אם תרצה יעוץ יותר ספציפי אנא שלח את החוזה לדוא"ל שפרטתי לעלי. בברכה ד"ר יובל ויסמן, עו"ד מנהל פורום דיני חוזים