מימוש אופציה

  • העלאת שכ"ד במימוש אופציה
    עליזה | 05/05/2008 08:17

    שלום לכם, רציתי לברר את זכויותיי בתור שוכרת דירה לגבי מימוש אופציה, בעלי ואני חתמנו לפני כשנתיים על חוזה שכירות, החוזה היה לשנתיים עם אופציה לשנה נוספת. שכר הדירה היה 680 דולר לפי השער היציג בתחילת אותו חודש. על פי החוזה : " ניתנת לשוכר אופציה לשכור את המושכר לתקופה מתחדשת בת 12 חודשים החל מ 1.7.2008 ועד ליום 30.6.2009 (להלן :תקופת האופציה") ובלבד ובכפוף לכך שהשוכר קיים את כל התחייבויותיו בהתאם להסכם זה, במלואן ובמועדן. לשם מימוש כל תקופת האופציה על השוכר להודיע בכתב למשכיר על רצונו לממש את האופציה, וזאת לא יאוחר מ-60 יום לפני תום השכירות, דהיינו לא יאוחר מיום 1.5.2008. הסכם זה על כל סעיפיו ועל כל בטוחותיו יחול,בשינויים המחויבים,גם בתקופת האופציה..." כמו כן יש לציין שבמעמד חתימת החוזה הובהר לנו (לצערנו רק בע"פ) על ידי העו"ד של המשכיר שהשכר תקף גם לתקופת האופציה. בתאריך 1.5.2008 יצרנו קשר טלפוני עם עו"ד של המשכיר (כיוון שככל הידוע לנו הוא היה בחו"ל לתקופה של שנה וחצי ולא ידענו שהוא חזר ארצה) והודענו לה שברצוננו לממש את תקופת האופציה, ורצינו לקבוע פגישה לחתימה על החוזה. היה לנו די ברור ששכ"ד לא אמור לעלות. להפתעתנו הרבה, היא העלתה את נושא ירידת הדולר, ושבעל הבית מפסיד וכו'. יותר מאוחר התקשר אלינו בעל הדירה (שהתברר לנו שחזר לארץ חודש קודם) והודיע שהוא רוצה להעלות את שכר הדירה ל3500 שקל קבוע. זו עליה של כ-50% כיוון שכיום זה 1000 דולר לעומת 680 בחתימת החוזה. כרגע הוא לא מוכן להתפשר, ואפילו הצענו סכום של 3000 שקל קבוע (860 דולר)- אך הוא בשלו. רצינו לדעת אם יש לנו עילה לתביעה בגין הפרת חוזה. כיוון שהובהר לנו במעמד החתימה שהאופציה כוללת את המחיר. יש לציין שאת החוזה ניסחה עו"הד של המשכיר. אודה לכם על תשובתכם המהירה תודה רבה עליזה

    • מימוש אופציה
      ד"ר ויסמן יובל, עו"ד | 05/05/2008 15:05

      עליזה שלום ! צר לי אך לא אוכל לתת לך תשובות חד משמעיות מבלי לעיין בחוזה. באופן כללי אם הסכם השכירות קובע כי האופציה תמומש באותם תנאים אזי מדובר באותם תנאים ללא שינוי. יש לבחון האם נקבעו דמי שכירות שקליים או דולריים (כלומר דמי שכירות בדולר לפי שער הדולר היציג ביום התשלום וכו')ולפי זה לקבוע מה בדיוק המשמעות של אי שינוי דמי השכירות. אם אכן חוזה השכירות קובע כי האופציה היא לפי 680 $ אזי המשכיר יכול להתעקש ככל שיחפוץ זה לא משנה כלל. ניסוח החוזה על ידי המשכיר יפעל לרעתו אם תהיה שאלה פרשנית כאשר סעיף זה או אחר ניתן לפרשנות כפולה. בהצלחה ד"ר יובל ויסמן , עו"ד מנהל פורום דיני חוזים

      • תודה רבה על התשובה המהירה.  לת
        עליזה | 06/05/2008 08:17