תביעה לפינוי דירה

  • תביעה לפינוי הדירה
    יואל | 05/05/2008 02:40

    שלום, אני צריך עזרה דחוף., אני שוכר עם אשתי והילדים דירה כבר למעלה מחמש שנים כל שנה מחדש. השנה הנוכחית לא נחתם חוזה ביננו לבעלת הדירה אלא שרק סיכמנו בע"פ כי נוכל להישאר לגור בדירה כל עוד נרצה. לפני חמישה חודשים שלח לנו עו"ד של בעלת הדירה מכתב תזכורת כי עלינו לפנות את הדירה עד ל1 ביולי. לפני שבועים שלח לנו מכתב שבו הוא דורש מאיתנו לתת תגובה עד ל1 ביוני כי אנחנו עוזבים את הדירה במועד. אח"כ הוא התקשר אלינו ואמרנו לו שאנחנו לא מתכוונים לעזוב ביולי כי בעלת הדירה סיכמה איתנו בכלל שנשאר בדירה כמה שנרצה כפוף לתשלום דמי השכירות (ואנחנו משלמים כמו שעון כל שלושה חודשים במזומן). אח"כ התקשרה בעלת הדירה ורבה עם אשתי בטלפון ואנחנו התעקשנו שלא נעזו את הדירה ב1 ביוליכי היא אמרה לנו בכלל שנוכל להישאר בדירה כמה שנרצה. למחרת היא שלחת המכתב מהעו"ד שלה שאומר כי החוזה בטל ושאנחנו צריכים לעזוב את הדירה במיידי. אתמול קיבלנו תביעה לפינוי מבית המשפט. דיברתי עם העו"ד של בעל הדירה והוא אמר שלמרות שבעלת הידרה קיבלה שכירות לא מזמן שמכסה את השכר דירה עד לסוף החוזה ,אנחנו הפרנו אותו כי אמרנו שאנחנו נשאר שם גם אחרי שהוא נגמר... אמרתי לו שהיא בכלל סגרה איתנו בע"פ שנוכל להישאר שם כמה שנרצה.לא עזר. אם אני אכתו בלבית המשפט כי אחנו נפנה במועד, אז יבטלו את התביעה או שבכל מקרה אני אצטרך לשלם לעו"ד שלה הוצאות?

    • תביעה לפינוי דירה
      ד"ר ויסמן יובל, עו"ד | 05/05/2008 14:59

      יואל שלום ! אני מציע לך להצטייד מיד בעורך דין שיסייע לך בניהול ההגנה בתביעה שהוגשה נגדך אחרת תצא בשן ועין. מאחר וכבר הוגשה נגדך תביעה יש להגיש כתב הגנה או בקשת רשות להתגונן בהתאם לסדר הדין בו הוגשה כנגדך התביעה. מצבך לא טוב שכן אתה טוען לדברים שנאמרו לך בעל פה וכמובן שבעלת הבית תכחיש וזאת בניגוד לחוזה בכתב. אתה לא יכול להתכתב עם בית המשפט אלא רק להגיש כתב הגנה או בקשת רשות להתגונן. גם אם תפנה במועד יפסקו נגדך הוצאות אלא אם כן תגיע להסכם פשרה עם התובעת וזו הדרך הנכונה עבורך. גבשו הסכם פשרה והגישו אותו למתן תוקף של החלטה/פסק דין על ידי בית המשפט. בהצלחה ד"ר יובל ויסמן, עו"ד מנהל פורום דיני חוזים