ביטול הסכם שכירות

  • כיצד לצאת מהחוזה בצורה חוקית?
    אני | 04/05/2008 10:51

    שלום רב! לפני כחודש ימים סגרנו חוזה שכירות על ביתנו לשוכרת . חלק מתנאי החוזה היה שעליה להעביר שקים עד לתאריך מוסכם-השוכרת לא העבירה את השקים,והתנאי לכניסה לבית היתה מותנה במסירת השקים. טעות שלנו ונתנו לה להכניס את חפציה לבנתיים. עד היום לא קיבלנו ולו שיק אחד פרט לתשלום על חודש שכירות ראשון וגם הוא לא היה מלא (מתוך 2600 שולמו 2500) והיא היתה צריכה להשלים אותו בתאריך מסירת השקים. החלטנו כי אנו לא מעוניינים להמשיך עימה את החוזה מכיוון שלא מסרה שקים והיא מתחמקת מטלפונים בטוענה כי אביה חולה ואינה יכולה לדבר (עונה באסאמאסים...) מכיוון שאין לנו בחוזה רישום כתובת למשלוח דואר-כיצד אני יכולה להודיע לה על ההפרה שנעשתה מצידה ועל ביטול החוזה? האם א ני חייבת לאכסן את חפציה?? אודה לכל תגובה.. העניין לוחץ כי יש שוכר אחר שרוצה את הבית ואינני רוצה להפסיד .. תודה מראש!!

    • ביטול הסכם שכירות
      ד"ר ויסמן יובל, עו"ד | 05/05/2008 14:55

      אני שלום ! נראה שהתרשלתם כאשר ערכתם את החוזה ולא ציינתם כתובת של הצדדים למשלוח הודעות. על כן אני מציע שתפנו לחברה שמתמחה בהמצאת מסמכים משפטיים ותבקשו שתבצע המצאה של הודעתכם על ביטול החוזה. אתם ודאי יודעים כיצד לתפוס את השוכרת בדירתכם (מוקדם בבוקר או מאוחר בערב וכו').השאלה על אכסון החפצים לא רלוונטית שכן את לא רשאית לעשות דין עצמי. השוכרת נמצאת בדירה כבר למעלה מ 30 יום ולא ניתן לפנותה בכוח אלא רק באמצעות בקשה לצו לסילוק יד/פינוי מהנכס וזה יקח חודשים רבים שלא לומר שנה שנתיים. בנתיים מה עם הבטוחות? לא קיבלתם ערבות בנקאית? ערבויות ? שטרי חוב וכו'? נסו לממש אותם. בהצלחה ד"ר יובל ויסמן, עו"ד מנהל פורום דיני חוזים

      • אבל אינני צריכה לפנותה-היא לא בבית ולא גרה שם-הבעיה היא אחרת לחלוטין
        אני | 05/05/2008 15:12

        ולא ניתן לה מפתח וכמובן שאין לה מפתח העניין היה שהיא ביקשה להכניס את חפציה לפני מסירת השקים הסכמתי (וזו טעות-עכשיו אני יודעת) העניין הוא שהיא לא גרה בבית אני רוצה לפנות את הדברים שלה-היא לא עונה ולא כלום. אין לי דרך לתפוס אותה כי אין לי מושג היכן היא נימצאת. ואני רוצה להשכיר את הבית לאדם אחר. גם בחוזה כתוב שאם היא לא תמסור את השקים עד התאריך הנקוב-איננו מחוייבים כלפיה ונוכל להשכיר את הבית לאדם אחר כרצוננו. העניין הוא שאני לא רוצה "להשליך" את החפצים החוצה (מכשירי חשמל וכו') ואחר כך להיות חשופה לתביעה או משהו... סליחה על האורך-אבל תודה מראש על התגובה!!

        • פינוי מטלטלין מדירה
          ד"ר ויסמן יובל, עו"ד | 05/05/2008 15:30

          אני שלום ! עייני בחוק השומרים בסעיף הדן בחובות שומר ללא שכר ושם תקבלי את התשובה המפורטת. ניתן לעיין בחוק השומרים באינטרנט. בהצלחה ד"ר יובל ויסמן, עו"ד מנהל פורום דיני חוזים

          • תודה על תגובתך-לא הבנתי הכתוב בחוק
            אני | 06/05/2008 08:33

            לכן אשמח אם תבהיר לי את הנושא.. ושוב -תודה!