קניית רכב

  • קניית רכב
    שרה ס | 30/04/2008 09:56

    קנינו רכב ממגרש מכוניות , בעל החברה הבטיח ואף רשם בכתב יד עם חתימה ע"ג החוזה המודפס שהוא מתחייב למנוע ונותן אחריות ל- 5 שנים .כעבור חודשיים מהרכישה המנוע שבק , עלות החלפה 6000 ש"ח . בעל החברה מתכחש להבטחתו . האם ניתן לתבוע אותו ? כיצד ובעלות מינימלית בשל קשיים כלכליים.

    • קניית רכב
      m | 30/04/2008 23:25

      הצעתי אלייך, שתכתבי אליו מכתב ובו את דורשת את הנזקים שנגרמו לך ותצרפי את ההסכם(חוזה) ותאפשרי לו לשלם את הסך תוך 14 ימים במידה ולא ישלם תפני לתביעות קטנות, תצרפי את ההסכם וכן את מכתב הדרישה ב ה צ ל ח ה

    • תקלה במנוע ברכב מיד שניה
      ד"ר ויסמן יובל, עו"ד | 01/05/2008 14:46

      שרה שלום! הדרך הנכונה הזולה והפשוטה היא להוציא לחברה (מגרש מכוניות זה לא גוף משפטי) או לאדם ממנו רכשתם את הרכב מכתב דרישה לתיקון ו/או החלפת המנוע בתוך X ימים ולא תאלצו לנקוט כנגדו בצעדים משפטיים. שלחו את המכתב בדואר רשום. אם לא תקבלו תשובה בתוך 10-14 יום הגישו מיד תביעה לבית המשפט לתביעות קטנות. טופס כתב תביעה יש באתר של בית המשפט. צרפו לכתב התביעה חוות דעת ממוסך או מהנדס בדבר הנזק שנגרם למנוע ועלות התיקון/החלפה.www.court.gov.il. בהצלחה, ד"ר יובל ויסמן, עו"ד מנהל פורום דיני חברות