מימוש אופציה לתקופת שכירות נוספת

  • חוזה שכירות מימוש אופציה
    נטע לי | 29/04/2008 10:47

    עפ"י חוזה שערכנו היתה לי אופציה לשנה באותם תנאים. החוזה נחתם ב - 1.5.07 עד 30.4.08 עם אופציה. התשלום הינו 850 $ לחודש לפי השער היציג בכל חודש לתשלום. ב - 28.2.08 הודעתי טלפונית למשכירה כי אנו רוצים לממש את האופציה עד 31.8.08 והיא הסכימה ב - 850 $ לפי 4.22. לאחר התנהגות מחפירה מצד המשכירה הודעתי לה כי לפי החוזה אני צריכה לשלם לה 850 $ לפי השער ביום התשלום. וכן שלחנו לה מכתב עם 4 שיקים על 850 $ x שער הדולר הנוכחי. כמובן שהיא לא הסכימה ופנתה לעורך דין בבקשה לפנות את הדירה בתום השנה דהיינו 30.4.08. טענתה היא כי לא הודענו לה על בקשתנו להאריך את החוזה ב - 4 חודשים. מצד אחד טעינו כי לא הוצאנו זאת בדואר רשום. מה אתה מייעץ לי לעשות. האם למרות שלא שלחנו הודעה בדואר רשום היא יכולה לפנות אותנו מהדירה והאם יש לנו .עם נגיע לבית משפט.

    • מימוש אופציה לתקופת שכירות נוספת
      ד"ר ויסמן יובל, עו"ד | 01/05/2008 15:09

      נטע לי שלום ! עצתי הראשונה היא שמי שגר בבית זכוכית לא יטיל אבנים בו. פעלת בניגוד לחוזה וכעת "בעקבות התנהגות מחפירה מצד המשכירה" (לטעמך) החלטת ללמד אותה לקח ולאחר שהסכמת על שער של 4.22 שקל לדולר חזרת בך חד צדדית. מבחינה משפטית מצבך לא מזהיר. אם קבוע בחוזה כי עלייך לתת הודעה בכתב ובדואר רשום ולא עשית זאת בזמן הרי ויתרת על זכותך להארכת האופציה. נכון, ביקשת בעל פה ולדברייך קיבלת את הסכמת המשכירה ויתכן שבית המשפט יתחשב בכך אך פורמלית אין לך בסיס לדרישה למימוש האופציה. שופט פורמליסט יזרוק אותך מכל המדרגות. אני מייעץ לך לא לטפס על קיר חלק. גשי למשכירה. אמרי לה שאין מקום לנפח את העניין והציעי לה פשרה כלשהי. הרי ההפרש בינכן הוא כ 600 ש"ח לחודש (הפער בין שער של 4.22 לשער של 3.5) על סכום כזה צריכה להיות דרך לגשר. בפעם הבאה לימדי שקשה לחנך אנשים מעל גיל 18 ואת כשוכרת ודאי שזה לא תפקידך. בהצלחה ד"ר יובל ויסמן, עו"ד מנהל פורום דיני חוזים