חוזה הלוואה

  • חוזה הלוואה חדש
    יורם גביש | 27/04/2008 19:41

    לקחתי הלוואה כאשר הריבית והקרן נגבים לחוד, בהסכם פעם בשנה הנני משלם ריבית. שילמתי סכומים על חשבון הקרן והחברה לא הוציאה לי מעולם חוזה חדש ועל ידי זה גרמה לי לנזקים כספים. השאלה המתבקשת האם החברה היתה צריכה להוציא לי חוזה חדש כל פעם שאני משלם על חשבון הקרן. תודה מראש

    • חוזה הלוואה
      ד"ר ויסמן יובל, עו"ד | 29/04/2008 03:22

      יורם שלום ! שאלתך אינה ברורה לי כלל. מדוע אתה סבור שעל המלווה להוציא לך חוזה הלוואה חדש משום ששילמת "סכומים על חשבון הקרן" ? זה קבוע בחוזה ההלוואה? העובדות כנראה ברורות לך אבל נסה לקרוא את השאלה כמי שאינו מעורב בפרטים ותראה שהיא דומה לשאלה כמה זמן ? בברכה, ד"ר יובל ויסמן, עו"ד מנהל פורום דיני חוזים

      • חוזה חדש
        יורם גביש | 29/04/2008 11:22

        לשאלתך " מדוע אני חושב שהחברה צריכה להוציא לי חוזה חדש" התשובה היא , כיון שעל ידי זה החברה מקסימה את רווחיה, היא גובה ריבית מהסכום הגבוה, הוצאת חוזה חדש מראה שהגביה תהיה נכונה, הצדק צריך להראות וגם להעשות.