הפרת הסכם בעל פה

  • הפרת הסכם בעל"פ בין שוכר ומשכיר דירה
    אסף | 21/04/2008 20:38

    שלום לכולם, אני זקוק לחוות דעת משפטית בתחום של השכרת דירה, קצת רקע אודותי. אישתי ואני שוכרים דירה ובחודש יוני מסיימים תקופה של שנה בדירה כאשר תקופת חוזה השכירות נחתם מראש לשנה. לפני 3 שבועות נפגשה אישתי פנים אל פנים עם משכירת הדירה והן שוחחו על הארכת תוקפו של החוזה שנחתם בשנה נוספת. משכירת הדירה אמרה לה באופן חד וברור כי היא מרוצה מאד מאיתנו כשוכרים ולכן החליטה להסכים לבקשתנו ולהאריך את תוקפו של החוזה בשנה נוספת. אני חייב לציין כי בחוזה המקורי נחתם כי במידה ואחד הצדדים מעוניין להפר חוזה יש לעדכן את הצד השני חודשיים מראש. היום בערב התקשרה אל אישתי משכירת הדירה ואמרה לה כי בעקבות לחצים וייעוץ ממתווכי דירות בעיר היא החליטה להעלות את השכירות ל- 2500 ש"ח ( הסכום עליו סוכם עם אישתי היה 2200 ש"ח ). כיוון שתאריך הפינוי המקורי נרשם ל- 1.6 הזמן העומד לרשותינו קצר מחודשיים ולכן היא ציינה בשיחת הטלפון היום כי היא מוכנה לבוא לקראתנו ולתת לנו חודשיים לצורך פינוי והתארגנות. שאלתי היא ,האם ישנו בסיס להפרת הסכם מצידה למרות שמדובר בהסכם לא כתוב ובנוסף מה ניתן לי כשוכר דירה לעשות בסיטואציה שכזו? אחרי הכל הסכמתה להארכת החוזה גרמה לנו להתארגן כלכלית להוצאה החדשה/ישנה וכעת היא העמידה אותנו במצב חדש בו אנחנו צריכים לחפש דירה ויתכן אף לשלם סכום לא רצוי מבחינתי למתווך שיסייע לנו למצוא דירה חדשה בזמן כה קצר. אשמח לסיוע בהקדם האפשרי... תודה מראש, אסף

    • הפרת הסכם בעל פה
      ד"ר ויסמן יובל, עו"ד | 23/04/2008 11:48

      אסף שלום ! חוות דעת משפטיות אנחנו לא נותנים בפורום. אוכל לציין באופן כללי כי חוזה בעל פה הוא חוזה לכל דבר. הבעיה היחידה היא שיש קושי ראייתי כאשר רוצים להוכיח תוכנו של חוזה בעל פה שכן צד אחד יטען X והצד השני Y ועל התובע חובת ההוכחה כך שהוא עשוי להמצא בנחיתות. אני מניח שלא כתוב בחוזה השכירות כי "צד המעוניין להפר חוזה..." אלא כתוב שאם במועד סיום תקופת השכירות החוזית לא תנתן הודעה מוקדמת של חודשיים יראו את החוזה כמתחדש לשנת שכירות נוספת או משהו מעין זה. אם לא ניתנה לכם הודעה של חודשיים מראש כנדרש יתכן ויש לכם עילה טובה לדרוש להשאר תקופת שכירות נוספת לפי הקבוע בחוזה. הכלי הוא כמובן תביעה לאכיפה של החוזה. ראוי להקדים לכך מכתב בדואר רשום למשכירה המודיע לה כי מאחר ולא קיבלתם הודעה מוקדמת של חודשיים טרם מועד סיום תקופת השכירות המקורית הרי אתם מממשים את זכותכם להאריך את תקופת השכירות בשנה נוספת (אם זה אכן מה שקבוע בחוזה שלכם !!). בנוסף ציין בהחלט במכתב את התחייבותה בעל פה לאשתך ואף את העובדה כי מדובר בחוזה מחייב וכן את כל הנזקים שיגרמו לך אם היא תפר את החוזה החדש שנכרת בינכם. פרקטית פרט למימוש הבטחונות שנתתם לה (אם נתתם) פיזית היא לא תוכל להוציא אתכם מהדירה ללא הגשת תביעה לפינוי נגדכם. בברכה, ד"ר יובל ויסמן, עו"ד מנהל פורום דיני חוזים