משמעות אופציה לתקופת שכירות נוספת

  • מה המשמעות של אופציה ?
    שרון | 17/04/2008 21:30

    לחמותי יש דירה שהינה משכירה לזוג דיירים. אשר החוזה עימם עומד לפוג והינה מעוניינת למכור בחודשים הקרובים את הדירה . בחוזה מצויין כי ישנה אופציה לשוכרים לשכור אותה לעוד שנה . מה זה אומר ? האם אסור לה למכור את הנכס? חמותי כבר הביאה מס' לקוחות לדירה ובעקבות כך הדיירים העבירו לה מכתב כי הם מעונינים לממש את האופציה (תוך ידיעה שהיא הולכת למכור את הדירה . בכל פעם שהגיעו אנשים לראות את הנכס ,הדיירים נכחו שם ). כמו כן, הדיירים הבהירו לחמותי בעל פה כי במידה והיא תפנה אותם והם לא יממשו את אופציה הם דורשים דמי פינוי בסך 12,000 ש"ח . האם זה הגיוני ? מחכה לתשובה דחוף. יש לציין כי מדובר בחוזה סטנדרטי אשר הוסיפו בו אופציה לשנה 1 נוספת .

    • משמעות אופציה לתקופת שכירות נוספת
      ד"ר ויסמן יובל, עו"ד | 18/04/2008 01:55

      שרון שלום ! משמעות האופציה שיש לשוכרים היא כי הם רשאים להאריך את תקופת השכירות בשנה נוספת. חמתך יכולה למכור את הדירה תוך שמירה על זכות השוכרים. כלומר, הרוכש יצטרך לאפשר לשוכרים להישאר בדירה בהתאם לחוזה השכירות עם חמתך עד לתום תקופת האופציה. אם חמתך מעוניינת למכור את הדירה ריקה מאדם היא תצטרך לנהל מו"מ עם השוכרים ולשלם להם סכום מסויים כפי שיוסכם בגין ביטול האופציה. בכל מקרה אין היא יכולה לבטל את האופציה ללא הסכמת השוכרים. בברכת חג פסח שמח וכשר, ד"ר יובל ויסמן, עו"ד מנהל פורום דיני חוזים

      • תודה רבה וחג פסח שמח וכשר:-)  לת
        שרון | 18/04/2008 20:07