חתימה על זיכרון דברים עם קבלן

  • שאלה
    דרורית | 14/04/2008 14:45

    שלום רב חתמתי עם קבלן זיכרון דברים על כוונתי לרכוש דירה אצלו. הקבלן הציג לי תשריט של הדירה ותמונה גדולה של הבניין. שילמתי לו 20000 שח. בזיכרון דברים רשום שתוך שבוע ימים עלינו לחתום על חוזה. החוזה הועבר אלי ממנו (ורק ממנו) התברר שאין היתר בנייה על הבנין . הוגשה בקשה לבניין והיא נמצאת בוועה לבניין ערים. בנוסף, בבקשה להיתר בנייה אין את הקומה שלי (זו חריגה שהקבלן יבקש בעתיד). אגב, שחתמנו על זיכרון דברים הקבלן אמר לי ולקרוב משפחה שלי שיש היתרים. בחוזה רשום תאריך יעד לסיום הבניין אבל, רשום גם שבמידה ותהיה בעיה מבחינת היתרי בנייה מסירת הדירה יכולה לידחות לתאריך לא ידוע. כמובן שאני רוצה לבטל את כל העניין אולם הקבלן לא מסכים להחזיר את הכסף - (בזיכרון דברים לא רשום שהוא חייב. מה עושים? תודה

    • חתימה על זיכרון דברים עם קבלן
      ד"ר ויסמן יובל, עו"ד | 14/04/2008 14:56

      דרורית שלום ! את צריכה להודיע בדחיפות על ביטול זיכרון הדברים בגין הטעיה ועושק ולדרוש השבה מיידית של המקדמה בסך 20,000 ש"ח ששילמת. בנוסף אני מאוד ממליץ להתייעץ מייד עם עורך דין. מי קונה דירה ללא ייצוג על ידי עורך דין? במקרה הטוב תצאו מהמקרה הזה עם נזק של עלות התביעה להשבת המקדמה ששילמתם. אני מקווה שהקבלן לא יתבע אכיפה של החוזה בטענה שזיכרון הדברים הוא חוזה מחייב. רוצו לעורך דין שמתמצא בתחום הנדל"ן! ד"ר יובל ויסמן, עו"ד מנהל פורום דיני חוזים

      • המשך
        דרורית | 16/04/2008 16:26

        שלום רב ראשית תודה רבה על התשובה המהירה. שנית, אכן היינו אצל עורך דין ששלח מכתב לקבלן על עניין העושק וכפייה וכו'. בזכרון דברים לא רשום שאין היתר בנייה ולא רשום שיש - שמחנו על הבע"פ של הקבלן. מה שכן רשום שאם הלקוח יחליט לבטל את העסקה אז הקבלן יחליט מה לעשות עם ה20000 ש"ח. וכמובן שהוא כבר החליט. האם חוץ ממכתב ואיום בתביע יש מה לעשות ? האם היו תביעות כאלה בעבר ? והיכן אני יכולה לקרוא על כך? תודה רבה