חוזה חכירה

  • חוזה האם חכירה
    אמי | 25/03/2008 19:18

    יובל שלום פונה שוב לאחר שלא קיבלתי מענה שלום יש לי שוכרים בבית שאני משכיר ששוכרים ממני את הדירה כבר שנתיים ( שנה ומימשו אופציה שנה ) אתמול עשינו חוזה חדש לעוד שנתיים נוספות מישהו אמר לי כי אסור לי להשכיר את הדירה ולהגיע ל 5 שנות שכירות עם אותו שוכר היות וזה מקנה לו זכויות חכירה אם כך שאולותיי הם: מהי זכות החכירה שמוקנית לשוכר אם מוקנית בכלל ומה זה חכירה? שאלה שנייה האם כלל זה אם מתקיים צריך להתקיים בחוזה אחד בעל רצף אחד או אם חידשתי כל פעם חוזה מחדש אינני עומד בכלל זה? אשמח לתשובותייך המלומדות בברכה

    • חוזה חכירה
      ד"ר ויסמן יובל, עו"ד | 26/03/2008 12:44

      אמי שלום! חוק המקרקעין מגדיר שכירות לתקופה שלמעלה מחמש שנים "חכירה". אין לזה שום משמעות מבחינתך ולשוכר יש זכות אחת נוספת על שכירות רגילה והיא לרשום הערת אזהרה על הנכס בדבר זכות החכירה שלו. מבחינת מיסוי חכירה לתקופה של 25 שנה נחשבת חכירה לדורות ואזי היא נחשבת מבחינת מיסוי כמכירה ואולם לפי תאורך את רחוקה מאוד ממצב זה. פיצול לחוזים קצרים וחידוש אינו מונע משפטית את הקביעה שמדובר בחכירה. אין האמור משום יעוץ משפטי אלא מידע כללי בלבד.