תיקונים במושכר

  • מי ישלם?
    אילה | 24/03/2008 11:22

    אני שוכרת דירה בבניין בן 4 . לפני 5 חודשים הברז במטבח נסדק והתחילו לצאת מים מהסדק. החלפתי ברז על חשבוני. יש לי בסלון תריס חשמלי , אתמול השלב העליון התפרק ואני לא יכולה לפתוח את התריס. עלות התיקון היא 400 ש"ח. האם התיקונים הללו נחשבים כתיקונים שוטפים של הדירה, שאני צריכה לשלם עליהם???!!

    • תיקונים במושכר
      ד"ר ויסמן יובל, עו"ד | 24/03/2008 11:38

      אילה שלום ! מה שקובע מי צריך לתקן מה הוא קודם כל חוזה השכירות. אם חוזה השכירות טוב הוא קובע במדוייק מה חל על השוכר (למשל רשלנות) ומה על המשכיר (למשל בלאי סביר). אם חוזה השכירות שותק מה שנותר הוא חוק השכירות הקובע בסעיף 7(א) חובת תיקון המושכר. על המשכיר לתקן בתוך פרק זמן סביר לאחר שקיבל דרישה מהשוכר לתקן במושכר כל דבר השולל או מגביל הגבלה של ממש את השימוש במושכרזולת פגם שהשוכר אחראי לו לפי חוק השומרים או שתיקונו לפי ההסכם או לפי המקובל בנסיבות אינו חל על המשכיר. את נוסח חוק השומרים ניתן למצוא באינטרנט. בהצלחה !