הארכת/ביטול חוזה שכירות ממושך

  • חוזה שלא חודש מעל 15 שנים
    מיטל | 24/03/2008 08:49

    בוקר טוב , אנו מתגוררים בדירה משנת 1991 , בשנה הראשונה כמובן שנחתם חוזה כתוב עם תנאי התשלום וכו , במהלך השנים לא נחתם חוזה נוסף , התשלום לבעל הדירה מתבצע כל חודש - ללא עיכוב כלל בכל מהלך השנים הרבות . שכ"ד עלה במעט במהלך השנים בהסכמה מלאה (לפי שינויי הדולר..) , כרגע בעל הדירה מבקש לחתום חוזה חדש עם תנאי תשלום חדשים (עדיין לא ברורים לי תנאי התשלום) שאלתי : האם יכול כרגע לשנות תנאים ע"פי רצונותיו ובמידה ולא אסכים יוכל לפנות אותי מהדירה ? חשוב לציין שאני מתגוררת בדירה משנת 1991 - האם אני נחשבת ל"דיירת מוגנת "?ואם כן מהם זכויותיי ? אשמח מאד לתשובתכם-אמור להגיע אליי בשעות הצהריים תודה רבה

    • הארכת/ביטול חוזה שכירות ממושך
      ד"ר ויסמן יובל, עו"ד | 26/03/2008 12:20

      מיטל שלום ! העובדה שבמשך 15 שנה נהגתם את ובעל הדירה בהתאם להוראות חוזה השכירות הראשון אינה מעלה ואינה מורידה מבעלותו של בעל הדירה בה. אתם לא דיירים מוגנים. אתם נחשבים חוכרים (שכירות לתקופה שמעל 5 שנים) אבל זה לא מוסיף לכם זכויות. לפי התאור העובדתי שציינת בעל הדירה בהחלט יכול להודיע לכם על סיום תקופת השכירות ואז השכירות מסתיימת במועד התשלום הבא אחרי החודש בו שילמתם בעת ההודעה (אם משלמים אחת לחודש בראשון לחודש אז זה כעבור חודש מהראשון לחודש שאחרי ההודעה למשל). אם לא תפנו את הדירה לאחר שבעל הדירה יודיע לכם על סיום תקופת השכירות הוא בהחלט יוכל להגיש תביעה לבית המשפט לפינוי ולאחר קבלת פסק דין כנגדכם לממשו באמצעות ההוצאה לפועל. אני מציע לך להגיע עם בעל הדירה להבנות או לפנות את הדירה כאמור. האמור לעיל אינו מהווה יעוץ משפטי אלא מידע כללי בלבד.