סיום חוזה סכירות עקב אי תשלום

  • סיום חוזה שכירות ער אי תשלום
    רווית | 22/03/2008 12:37

    השכרתי לאדם לפני מס' חודשים דירה. במסגרת חתימה על חוזה שכירות בלתי מוגנת ביקשתי וקיבלתי מס' צקים בחתימתה ללא סכומים/תאריך וכן שטר חוב. כיום לא משלמת שכד /או תשלומי העירייה.האם אני יכולה לרשום סכומי החובה על הצקים ולהפקיד. אין לי מושג אם יש כיסוי לצקים. מהי הדרך לפדות את שטר החוב והאם אני פודה את כל הסכום הנקוב בו (20אלףשח) או רק מה שהיא חייבת לי.תודה. אשמח למענה. *הערת מערכת: לקריאה נוספת אודות השכרת דירה

    • סיום חוזה סכירות עקב אי תשלום
      ד"ר ויסמן יובל, עו"ד | 22/03/2008 17:54

      רווית שלום! לא ציינת מה כתוב בחוזה השכירות לגבי ההמחאות שקיבלת ושטר החוב. אני מניח שהתיחסתם בחוזה לשאלה מתי מותר למשכיר לעשות שימוש בבטוחות שהופקדו בידיו. אם החוזה מאפשר ודאי שאת יכולה לעשות שימוש בהמחאות לכיסוי החובות של השוכר. משום מה יש לי הרושם שההמחאות יחזרו שכן השוכר יודע שאת מחזיקה בהמחאות ולמרות זאת לא שילם את חובותיו. לגבי שטר החוב ניתן לממשו בהוצאה לפועל וניתן לבקש לפתוח תיק למימוש חלק מהסכום. בהצלחה!

      • בהמשך לעיל
        רווית | 22/03/2008 18:30

        ראשית.רוב תודות על הסיוע הטוב והזריז.יש פסקה בחוזה שכוללת בטחונות -שטר. שאלתי האם לצורך מימוש בהוצאה לפועל צרך עורך דין או שאפשר לעשות לבד וכמובן איך. איך ניתן לפנות את השוכרת לפני תום השכירות -דצמ 08 - אם לא תסכים ברוח טובה.

        • מימוש שטר בהוצל"פ
          ד"ר ויסמן יובל, עו"ד | 22/03/2008 19:45

          רווית שלום ! איני יודע באיזו לשכת הוצל"פ בכוונתך לפתוח את התיק למימוש השטר אולם בתל אביב יש סיוע מסטודנטים למשפטים בחדר הצמוד ללשכת ההוצל"פ אני מאמין שברוב הלשכות יש סיוע דומה. ניתן בהחלט לממש שטר ללא סיוע עו"ד אולם צריך להשקיע זמן בלימוד הנושא. בפורום דיני חוזים לא אוכל לתת לך שיעורים פרטיים בדיני הוצאה לפועל.אם השוכרת לא תסכים להתפנות ברוח טובה תצטרכי להגיש תביעה לפינוי בבית המשפט. זה הליך ממושך ובו תזדקקי לסיועו של עורך דין. בהצלחה.