סעד הצהרתי

  • שאלה לגבי החוק בגרסה מתוקנת
    מוניקה | 19/03/2008 10:04

    בוקר טוב,(בהמשך להודעתי הקודמת ולאור "נזיפתך" המוצדקת: מדובר בהסכם שבין צדדים העוסק בכספים ונכסים בחו"ל שיש לחלקם בצורה שווה ביננו..צד אחד מבקש להפר את ההסכם(לצד זה יש גישה לחשבון שלנו אין אבל החשבון הוא של כל הצדדים ורק בשל נסיבות ואמון שהיה ביננו אפשרנו זאת.אבל ההסכם ביננו מאשר זאת: את הבעלות המשותפת ואת זכויותנו. כלומר ברור שמדובר פה בנכסים משותפים. יש יותר מחשבון אחד וגם עוד נכסים. בחו"ל. הבעיה היא רק לגבי החשבון המשמעותי שלצד המבקש להפר יש גישה אליו ולעוד נכס. שאר הנכסים מובטחים.לכל הצדדים) אנחנו מבקשים או יותר נכון נדרשים, מחוסר ברירה, לתבוע את זכויותינו ובתוך כך (הוצע לנו) להגיש בקשה לסעד הצהרתי שיתן תוקף להסכם ואי תוקף לביטול. מאחר ומדובר בחשבונות בחול ואין אפשרות ממשית לאכיפה הוצע לנו להגיש במקביל בארץ (אנחנו גרים בישראל) לסעד ההצהרתי תביעה כספית שתבטיח את זכויותנו ואת החלוקה השווה בתמורה כספית דרך שימוש בנכסיםוכספים משותפים שמצויים בישראל. נאמר לנו בהקשר הזה 2 דברים סותרים 1: שלא ניתן להגיש סעד הצהרתי במקביל לתביעה כספית(סעד אופרטיבי? )ובמקום אחר שאין מניעה מלעשות כך. מהו הנכון? לפי החוק ומהו הנכון לנו לעשותכדי שלא נירה לעצמנו ברגל כלומר למרות שבודאות המסמך המשפטי שבידינו תקף שלא נידחה בשל טעות טכנית. הייעוץ שקיבלנו הוא מעורך דין אבל בת משפחה שגם היא מבינה המשפטים (רק בשלב הסטאז')העירה את תשומת ליבנו לבעייתיות שבתביעה לסעד הצהרתי ותביעה כספית/ סעד אופרטיבי במקביל. מאחר ולכאורה איננו יכולים בפועל לממש את הזכיה(פסק דין הצהרתי) נבקש או נתבע במקביל קביעת בית המשפט לממש זכיה זו דרך נכסים/כספים המצויים בארץ בבעלות משותפת. אני מקוה שהפעם העניין מוצג באופן ברור יותר. תודה לך על העזרה מוניקה

    • סעד הצהרתי
      ד"ר ויסמן יובל, עו"ד | 20/03/2008 10:46

      מוניקה שלום ! צודקת קרובת משפחתך פרח המשפטים - לא ניתן לבקש סעד הצהרתי במקביל לסעד אופרטיבי. יתרה מכך אם בית המשפט סבור שהגשת בקשה לסעד הצהרתי היא קדימון להגשת בקשה אופרטיבית מאוחרת יותר הוא לא יתן את הסעד ההצהרתי וכן אם הסעד ההצהרתי הינו אקדמי בלבד ולא יסייע למבקשים. אני מציע לכם להביא את המקרה על כל פרטיו לעורך דין (לא סטודנט) שבפניו תפרשו את כל העובדות ותקבלו יעוץ דקדקני מה ניתן ומה ראוי לעשות בנסיבות המקרה שודאי ידרשו ידיעה במשפט בינלאומי. בהצלחה!

      • ואיה איה הסעד?!!!
        מוניקה | 20/03/2008 12:58

        אז שזהו דוקטור יקר!!! ובשל כך אני כה נואשת. שהרי העו"ד הוא שהציע את הגשת הסעד ההצהרתי +תביעה כספית (עתידית לפיצויים מראש באם...) כפי שהסברתי ודווקא הפרח היא זו שמנעה ממני, תודה לאל, את המהלך ואת ההוצאות הכרוכות בכך שלא לדבר על הפסד . תודה לך בכל מקרה ובאמת לא יודעת מה לעשות ולמי לפנות...כל ייעוץ חוץ מאצלכם, ויישר כוח ןתבורכו, עולה כספים, ולא מבטיח בהחלט את התמורה" ואני לא מדברת על שפנים שהצד השני עשוי להביא אלא על כובע עקום שלנו מראש תודה דוקטור על שניסית מוניקה