פינוי שוכר מדירה

  • פינוי מדירה מושכרת
    שמעון | 18/03/2008 13:59

    שלום, השכרתי דירה לדייר אשר בשלב מסויים הפסיק לשלם את דמי השכירות. פתחתי תיק בסיוע עו"ד ,בבית המשפט, אך על פי קצב ההתקדמות, התיק יסתיים לאחר תום החוזה, ואין אופציה להארכה. שאלתי: האם ניתן לפנות שוכר על פי החוק תוך 30 יום בכוח סביר לאחר תום החוזה, אפילו שההליך המשפטי נמשך. וכיצד עליי לפעול מול המשטרה לתיאום הפינוי, אם היא בכלל מסייעת תודה. *הערת מערכת: לקריאה נוספת אודות השכרת דירה

    • פינוי שוכר מדירה
      ד"ר ויסמן יובל, עו"ד | 19/03/2008 08:19

      שמעון שלום! לאחר שחלפו 30 יום מיום שפלוני תופס חזקה במקרקעין לא ניתן לפנותו בכוח. המשטרה לא מסייעת בפינוי בלי צו פינוי מראש ההוצאה לפועל שיינתן רק לאחר קבלת פסק דין לטובתך ופתיחת תיק הוצל"פ והליך של מספר חודשים עד שמוצא צו פינוי.זו הסיבה לדרישת בטחונות טובים משוכר.

      • שאלה נוספת
        שמעון | 19/03/2008 10:14

        האם בתום החוזה לא ניתן להתחיל ולספור את 30 הימים שנקובים בחוק מחדש. וכמו כן פניתי לעירייה ואמרו לי שהם לא מנתקים מים אים גרים שם אנשים, ואם לא משלמים אז פונים להוצל"פ, ואותו הדבר בחברת החשמל. מה אפשר לעשות? כמו כן רציתי לשאול מהו פרק הזמן הממוצע מפתיחת התיק בבית המשפט (כבר עשיתי)עד שבאמת אפשר לקבל צו פינוי בסוף ההליך,(הערכה כללית אם אפשר) בתודה, שמעון

        • פינוי שוכר מדירה
          ד"ר ויסמן יובל, עו"ד | 19/03/2008 11:21

          שמעון שלום ! לא ניתן לפנות שוכר בכוח לאחר שהסתים המועד החוזי לתקופת השכירות שכן הוא המחזיק מזה למעלה מ 30 ימים. לא השבת לשאלתי האם בעת החתימה על חוזה השכירות הועבר עותק מחוזה השכירות לעירייה והאם הארנונה והמים הועברו על שם השוכר וכך גם חשבון החשמל? אם הדבר נעשה הרי אין לך כל אפשרות להפסיק את המים והחשמל. אם הארנונה והמים וכן חשבון החשמל נותרו על שימך (מעשה איוולת לכשעצמו) הפסק מיד לשלם והתעלם מאזהרות בדבר ניתוק ובסופו של דבר המים והחשמל ינותקו. אין לי כל דרך להעריך כמה זמן יתמשך הטיפול בעניינך בבית המשפט. בכל מקרה מדובר בהליך של 2-3 שנים ונא לא לשכוח כי לכל צד יש זכות לערער דבר שיכול לארוך עוד כשנתיים. בהצלחה!

          • תודה, ותגובה
            שמעון | 19/03/2008 13:33

            תודה על התשובות, (למרות שאני עדיין תקוע). לא ראיתי את שאלתך מקודם אך אכן העברתי את החשבונות על שם השוכר, בעירייה וגם חשמל. ובסה"כ אני מבין שאם שוכר לא רוצה לעזוב אז אתה תקוע להרבה זמן והפסדים, ואח"כ לרדוף אחריו עם הוצל"פ. האם זוהי המציאות (נראה לי שנפלתי על נוכל מנוסה)או שיש פתרון לכך? קראתי בפורום בתשובותיך לקחת בטחונות טובים, בטחונות בגובה של כמה חודשי שכירות נחשבים טובים ומספיקים? (לא נראה לי שיש מישהו שיתן בטחונות בשווי של שנתיים.) תודה .

            • פינוי שוכר
              ד"ר ויסמן יובל, עו"ד | 19/03/2008 13:42

              שמעון שלום ! אכן אם מדובר בנוכל מנוסה אתה בצרה. בתי המשפט בישראל טוחנים לאט מאוד וכך גם ההוצאה לפועל. העניין עשוי להמשך שנים ולעיתים שווה להגיע לפשרה כדי שהשוכר הנוכל יצא מהדירה. בטחונות טובים הם קודם כל בטחונות שניתנים למימוש קל למשל ערבות בנקאית או פיקדון כספי המופקד בנאמנות בידי המשכיר או עורך דינו. כמובן שראוי לשאוף לבטוחה בגובה כמה חודשי שכירות. ערבות אישית קשה יותר למימוש במיוחד אם לנותן הערבות אין רכוש ממנו ניתן להפרע.צר לי אין לי תרופת פלא בשבילך פרט לבדיקה טובה על זהות השוכר בפעם הבאה (כן לבקש ממליצים , תלושי שכר, בטוחות טובות ולהתמנות ככונס נכסים בהסכמה על הדירה במידה והתקופה החוזית של השכירות מסתיימת והשוכר לא פינה המושכר). בהצלחה! ד"ר יובל ויסמן, עו"ד מנהל פורום דיני חוזים

              • משהו לא ברור
                שמעון | 19/03/2008 14:40

                שלום, בסיום התשובה נכתב " ולהתמנות ככונס נכסים בהסכמה על הדירה במידה והתקופה החוזית של השכירות מסתיימת והשוכר לא פינה המושכר)." תוכל להסביר מה המשמעות של משפט זה. בתודה, שמעון. דרך אגב לקחתי ערבות ומימשתי אותה, אך כפי שתארת המערכת עובדת לאט והערבות נגמרה.

                • בטוחות בעת השכרת דירה
                  ד"ר ויסמן יובל, עו"ד | 19/03/2008 15:14

                  שמעון שלום ! בפעם הבאה שתשכיר דירה אני מניח שתתיעץ עם עו"ד והוא יסביר לך את משמעות הפסקה .. להתמנות ככונס נכסים לדירה..." בברכה, ד"ר יובל ויסמן, עו"ד מנהל פורום דיני חוזים *הערת מערכת: לקריאה נוספת אודות השכרת דירה