סעד הצהרתי

  • שאלה לגבי המותר בחוק
    מוניקה | 17/03/2008 13:09

    שלום רב לך הוצע לי לפנות לבית משפט כדי לבקש סעד או פסק דין הצהרתי+תביעה כספית: שאם לא יקיים אחד מן הצדדים(זה שאני ובן משפחתי תובעים על נסיון להפרת הסכםביננו )את ההסכם יפסוק בית המשפט מועד קצוב שלאחריו אם לא יעמוד הצד בהסכם המוצהר לחלוקה הנדרשת בין הצדדים נדרוש כסף או תמורה כשווי החלוקה עלפי ההסכם ש"יוצהר". מאחר ומדובר פה בחשבונות שמצויים בבנק בחול ויש בעייה אחכ לכפות בארץ זה.התביעה שתבוא במקביל לסעד הצהרתי תאפשר את החלוקה השווה כבקום לרדוף אחרי הכסף בחול אנחנו נתחשבן כלומר נקבל את התמורה מכסף ונכסים שישנם בארץ בבעלות משותפת. בד דודתי לומדת משפטים(משפחה אבל לא עדיין 100 אחוז מבושלת בידע) אמרה לי שיש בעיה עם אפשרות זו שהוצעה לי. האם יש צדק בדבריה.ואני יכולה למנוע מעצמי מהלך מוטעה מראש.?בכבוד רב מוניקה

    • סעד הצהרתי
      ד"ר ויסמן יובל, עו"ד | 19/03/2008 08:14

      מוניקה שלום ! צר לי אבל אי אפשר להתחיל שאלה מהאמצע. הציגי את העובדות ואח"כ שאלה ברורה. נסי לקרוא את השאלה ששלחת בעיניים של מי שאינו מכיר את העובדות ולשאול את עצמך אם ניתן להשיב לשאלה.