לאכול את הסנביץ ולא להיות שבע

  • לאכול את העוגה ולהשאירה שלמה?!
    שירה | 17/03/2008 11:15

    יום טוב!! יש בבעלותנו (3 אחים ואחות)דירה הרשומה על שם אחותי האמצעית.אבל שייכת לכולנו על פי הסכם חתום בין ועלידי כולנו. עורך הדין שלנו שלח לכולנו מכתב הקשור באיזשהוא שדרוג של הדירה שכרוך כמובן בתשלום לקבלן שפנה אליו בענין זה ולעןרך הדין באם יטפל בענין. אחותי הקטנה שלחה לעו"ד מכתב שבו היא מביעה את הסכמתה לכל דבר שיוסכם ע"י אחיה ואחיותיה בענין הדירה למעט נושא טיפולו של עורך הדין בנושא זה מטעמה או עבורה.מה עלינו לעשות וכיצד יכולים אנו לפעול. שהרי היא תרוויח מן השדרוג אבל מבלי לשלם הוצאות לעו"ד. בתודה על תשובתך שירה

    • לאכול את הסנביץ ולא להיות שבע
      ד"ר ויסמן יובל, עו"ד | 17/03/2008 11:39

      שירה שלום! איני רואה את העניין כמוך. לטעמי לאחותכם יש את כל הזכות שבעולם להיות מיוצגת על ידי עורך דין מטעמה. אם בחרתם עורך דין ולא שיתפתם אותה בבחירה מה בדיוק אתם רוצים? בנוסף עשויים להיות אינטרסים מנוגדים לשלושת האחים ולאחות ועל כן בהחלט הגיוני שמי מהאחים שמעוניין יהיה מיוצג על ידי עורך דין מטעמו. אני מציע לא לגרום לסכסוך במשפחה בגלל שכ"ט של עורך דין. אחלו לאחותכם הצלחה ומסרו לה שאין לכם כל התנגדות שהיא תעזר בכל עורך דין שנראה לה. בהצלחה!

      • לא אני הגרגרנית במקרה זה
        שירה | 17/03/2008 12:03

        חס וחלילה. לא בחרנו עורך דין מאחורי גבה. בע"וד שלנו התכונתי לעורך דין שקיבל מלכתחילה את הטיפול בדירה מטעמינו כולל אחותי (היא באיזשהו מהלך אחר שפעל עבורנו הסתכסכה עימו עם הע"וד- שוב על שלא ניאותה לשלם שכר טרחה שביקש בעוד ששאר האחים כן עשו זאת..). הרי אם נשדרג את הדירה ויעשה זאת עורך דיננו הרי שהיאמבקשת ליהנות מן הפירות ללא שכר הטרחה. הי א לא מציעה עו"ד משלה. כאילו אומרת"פשוט תעשו מה שאתם רוצים אני לא משתתפת בכל ההוצאות". זהו הסיפור וסליחה אם לא הבהרתי עצמי. לכן רציתי לדעת מהן האפשרויות שלי ומה עלי לדרוש ממנה. הרי לא שני עורכי דין יטפלו בשדרוג או שכן? לא ברור לי וע"כ פניתי לדעתך וייעוץ מומחה. תודה שירה

        • לאכול את הפסטה בלי רוטב
          ד"ר ויסמן יובל, עו"ד | 17/03/2008 12:09

          שירה שלום! אם אתם יודעים שאחותכם מסוכסכת עם עורך הדין הזה מדוע לנסות לכפות עליה את שרותיו. ראשית הציעו לה לבחור עורך דין אחר (וכידוע יש בישראל יותר משני עורכי דין.). שאלה אחרת היא מה עושים אם היא בכלל לא מעוניינת לשתף פעולה. במצב כזה או ששלושתכם נושאים בעלויות וכפי שאמרת אחותכם אוכלת את העוגה ומשאירה אותה שלמה ויתכן שזה כדאי למען שלום בית. אפשרות אחרת היא לפעול לרישום הדירה כפי שהיא צריכה להיות כלומר 25% על שם כל אח/אחות ואז לפעול לפרוק שיתוף. במקרה כזה יש לבחון היטב את השלכות המיסוי של רישום 25% מהדירה על שם כל אח/אחות ומכירת חלקו/ה.משפחה זה כואב (לפעמים)