מימוש הסכם

  • מימוש תנאי בחוזה.
    חוה | 14/03/2008 10:32

    שלום רב לדוקטור ויסמן בחוזה/הסכם חתום בין 3 צדדים ישנו סעיף המורה לפנות להליך של גישור בפני מגשר מוסמך אשר יתמנה בהסכמת הצדדים במקרה של סכסוך ואו חילוקי דעות בין הצדדים. צד 1 מבקש להפר/לבטל את החוזה שלא כדין.(הביטול).האם מספיק ששאר הצדדים ישלחו מכתב בשמם ולא עלידי עורך דין למימוש הגישור ואו פנייה למגשר מוסמך. ואז באם לא ייענו אם בתשובה בכתב/בע"פ על ידי הצד המבקש להפר את ההסכם יכולים הצדדים הממלאים אחר הכתוב בחוזה לבצע את המהלך ההכרחי להם ולפנות לבית המשפט בתביעה לאכיפת ההסכם?האם הצדדים התובעים באם יגיע לידי צורך בתביעה זכאים לקבל את הוצאות שכר הטרחה של עורך הדין, שייצג אותם בבית המשפט, מן הצד הנתבע שהרי מחוסר ברירה הם נאלצים לתבוע. בתודה מראש על תשובתך חוה .

    • מימוש הסכם
      ד"ר ויסמן יובל, עו"ד | 14/03/2008 12:56

      חוה שלום ! בהחלט ניתן לשלוח מכתב דרישה משני הצדדים המקיימים את ההסכם לצד המפר ולדרוש מהצד המפר לפנות להליך הסדרת הסכסוכים הקבוע בחוזה - קרי גישור. אין צורך במכתב מעורך דין דווקא אם כי לעיתים מכתב מעורך דין ממריץ יותר את הצד השני לחזור לדרך הנכונה ולהמנע מהפרה. אם הצד המפר לא יענה לדרישה ניתן בהחלט לפנות לבית המשפט ולבקש סעדים מתאימים כגון אכיפה , פיצויים וכו'. צד שמגיש תביעה וזוכה בתביעתו בהחלט זוכה בד"כ להוצאות משפט ובכללן שכ"ט עו"ד אבל לא בהכרח לפי הסכום ששילם בפועל לעורך דינו.

      • מימוש הסכם
        חוה | 17/03/2008 11:28

        שלום רב לדוקטור ויסמן וברשותך עוד שאלה בעניין זה. באם הצד המפר לא נענה למכתב ההצעה לגישור ואז פונים הצדדים ותובעים בבית משפט לאכיפת החוזה (מיוצגים ע ידי עו"ד)האם ובאם הצד המפר ייבהל מן התביעה או מסיבותיו שלו ואז יבקש גישור האם ישולמו לצדדים התובעים (מחוסר ברירה) שכר הטרחה. האם לפחות ייקנס הצד המפר תחילה ואז עוד פעם משחק עימנו ואז חוזר בו. תודה רבה לך מראש.

        • מימוש הסכם
          ד"ר ויסמן יובל, עו"ד | 17/03/2008 11:42

          חוה שלום ! חלק מהסכם הגישור הוא להגיע להסכמות על הוצאות הצדדים ובכלל זה שכ"ט עו"ד ואגרות בית משפט. מנסיוני צדדים לרוב לא "נבהלים" מתביעה אלא פשוט משנים את תחשיב הסיכון מול סיכוי שלהם והופכים יותר גמישים להצעות פשרה. אם תגיעו להסדר בפשרה מה שתקבעו יבוצע. במקרה כזה בית המשפט יכול, אם מבקשים, לתת תוקף של החלטה להסדר. אם אין הסכמה אזי הדיון נמשך עד לפסק דין ואזי אם בית המשפט סבור שאכן בוצעה הפרה הוא יתן פיצוי בגין הנזק שהוכח לצד שסבל מההפרה. בהצלחה!