הפרת חוזה שכירות

  • הפרת חוזה שכירות
    avicc | 12/03/2008 12:20

    אני שוכר דירה מתאריך ה 15/02/07 המטבע דולרי, בחוזה השכירות ניתנה לי אופצייה לשנתיים נוספות לשכור את הדירה באותם תנאים ועלי להודיע לשוכר 60 יום לפני תום החוזה בכתב. לפני כארבעה חודשים שוחחתי עם בעלת הדירה לגבי בעית רטיבות שיש לי בדירה וציינתי בפנייה כי אנ מתכוון להמשיך להתגורר בדירה. ב 14/02/08 חוזה השכירות הסתיים וב 15/02/08 העברתי את התשלום עבור החודש הראשון לשנה השנייה לשכירות. בתאריך ה 10/03/08 קיבלתי מכתב מעו"ד המייצג את בעלת הבית שתוכנו הוא כי אני מתגורר בדירה ללא חוזה מכיוון שלא הודעתי לבעלת הדירה כי אני מתכוון לממש את האופצייה ועלי לפנות את הדירה תוך שיבעה ימים ולפנים משורת הדין היא מוכנה שאני אשאר בדירה בסכום העולה בלמעלה מ 30% מהסכום אותו אני משלם כיום. מיותר לציין כי מדובר בחוסר תום לב והסיבה לכך היא שערו הנמוך של הדולר, מבירור קצר שעשיתי הבנתי כי במידה וכבר שילמתי את החודש ואני מתגורר בדירה כמעט חודש ימים מדובר בחוזה התהנהגותי והחוזה שחתמנו עליו בתוקף גם אם טוענת שלא עידכנתי אותה על כך. אני רוצה לדעת מספר דברים : 1. האם יש לבעלת הדירה לפנות מהדירה תוך שיבעה או לפנות ותי בכלל מהדירה. 2. כיצד עלי לנהוג במידה ואני מעוניין לעזוב את הדירה 3. האם יש לי קייס משפטי לתבוע את בעלת הדירה בגין הפרת חוזה

    • הפרת חוזה שכירות
      ד"ר ויסמן יובל, עו"ד | 12/03/2008 13:20

      שלום רב! לטעמי בעלת הדירה אינה יכולה לדרוש את פינוי הדירה בתוך 7 ימים. מאחר והסכם השכירות המקורי הסתיים ולא הוארך ואתה נשארת בדירה ואף העברת המחאה (אגב האם היא נפרעה) בגין תקופת השכירות החדשה הרי שההסכם הוארך בהתנהגות שני הצדדים. חוק השכירות והשאילה קובע כי במצב כזה כל צד יכול להודיע למשנהו על סיום הסכם בהודעה מוקדמת של 3 חודשים.זה חל גם עליך אלא אם כן בעל הדירה מוכן שתעזוב בתוך פרק זמן קצר יותר (והוא מוכן לפי דבריך). אם מימשת את האופציה לפי ההסכם אין לבעלת הדירה אפשרות שלא לממש את האופציה ללא הפרה.

      • שאלה לחידוד
        avicc | 12/03/2008 13:32

        התשלום מתבצע באמצעות העברה בנקאית לבעלת הנכס, כמו כן ברצוני להדגיש כי לא עידכנתי את בעלת הנכס בכתב כפי שמופיע בחוזה למימוש האופצייה אלא בשיחה טלפונית. האם במצב זה עדיין מדובר בהפרת חוזה?

        • הפרת חוזה
          ד"ר ויסמן יובל, עו"ד | 12/03/2008 15:44

          שלום רב ! העברה בנקאית שלא הוחזרה על ידי המקבל כמוהה כהסכמה. מימוש האופציה צריך להיות לפי הקבוע בחוזה. אולם אם יש ביצוע במקורב בית המשפט עשוי לקבל טענה שחוזים יש לקיים בתום לב ולא בדווקנות. אם הושגה המטרה של מתן הודעה מראש לא בטוח שבעל הנכס יצליח לחמוק ממימוש האופציה על ידיך.

          • תודה
            avicc | 12/03/2008 15:55

            עזרת לי המון ,תודה רבה לך