ביטול חוזה שכירות

  • ביטול חוזה שכירות
    פלוני | 11/03/2008 20:19

    שלום רב, אני משכיר דירה. בחוזה השכירות כתוב כי על השוכר להודיע שלושה חודשים מראש למשכיר במידה והוא מעוניין לסיים את החוזה (באמצע התקופה). עם זאת לא נכתב דבר ביחס למקרה בו המשכיר מעוניין לבטל את החוזה. מעבר לכך, אין התייחסות - מה במקרה של ביטול חוזה. (אני המשכיר מעוניין לבטל החוזה היות ובמעמד החתימה שער הדולר היה 4.2 וכיום 3.5 ואין שער תקרה או רצפה בחוזה). היות ומשיחה עם השוכר הוא אינו מעוניין להתפשר על דמי התשלום, אני מעוניין להודיע לו בדואר רשום על ביטול החוזה. האם אפשרי? מה עליי לעשות?

    • ביטול חוזה שכירות
      ד"ר ויסמן יובל, עו"ד | 12/03/2008 08:31

      פלוני שלום ! אם החוזה אינו קובע כי המשכיר רשאי להודיע על סיומו גם במועדי ביניים אין אפשרות לסיים את החוזה לפני תום התקופה החוזית. כאשר חתמת על החוזה כאשר התשלום צמוד לשער הדולר מה חשבת ששער הדולר יכול רק לעלות? הימרת והפסדת.