תשלום לעו"ד

  • תשלום לעו"ד שאינו מיצג אותי
    עדנה | 10/03/2008 18:46

    אני גרה בשכירות מזה 7 שנים. החוזה נעשה ל 3 שנים ואחכ המשכנו לשכור בהסכמת המשכיר ללא חוזה. לאחרונה היגיש לנו המשכיר חוזה חדש עם שינוים בשכר הדירה ועוד. יצוין שתמיד שילמנו בזמן. המשכיר מצפה שאחתום על החוזה, ואשלם לעו"ד רבע מהשכר החודשי - 1200 שח. אני מעולם לא פגשתי א עו"הד. בנוסף נאמר בחוזה: "השוכר מאשר כי ידוע לו שעו"ד ...(שמו) מייצג בכל הקשור לחוזה את המשכיר בלבד, וכי הודע לו בטרם חתימת החוזה ע,י עו"ד הנ"ל, כי הינו זכאי להיוועץ ו\ או להיות מיוצג ע"י עו"ד מטעמו." האם אין זה מנוגד לאתיקה לשלם לעו"ד שאינו מיצג אותי אלא את המשכיר? באם עו"ד אחר ייצג אותי, האוכל לבקש מהמשכיר לשלם לו חלק משכר הטירחה? ולבסוף נודע לי שאותו עו"ד הוא בעצם נכדתו של המשכיר. המשכיר לא יודע שהדבר נודע לי. לדעתי יש פה טעם נוסף לפגם. מה אפשרויותי, וכיצד עלי לנהוג? תודה.

    • תשלום לעו"ד
      ד"ר ויסמן יובל, עו"ד | 11/03/2008 00:25

      עדנה שלום ! אני מניח שכוונתך וכוונת המשכיר היא לא שאת תשלמי לעורך הדין של המשכיר אלא שאת תשלמי למשכיר סכום מסויים שלטעמו הוא השתתפות בהוצאותיו המשפטיות. שאלתך האם תוכלי לבקש מהמשכיר להשתתף בשכר טרחת עורך דינך מצביעה על תמימות מסויימת מצידך. השוק הוא שוק של משכירים ולכן הוא יכול להעמיד דרישות משונות ככל שישמעו והשוכר לא יכול להעמיד דרישות דומות. זה שעורך הדין הוא נכדו של המשכיר לא רלוונטי כלל. למשכיר יש זכות להעזר בכל עורך דין כרצונו. מה לך ולבחירתו זו? אני מציע לך לבחון את הנושא ברמה הכלכלית. המשכיר רוצה עוד 1200 ש"ח בנוסף לדמי השכירות - את מוכנה לכך או לא. לעניין היצוג המשפטי ודאי שראוי שהיצוג שלך יעשה על ידי עורך דין מטעמך. אם המשכיר מיוצג ראוי שכך תהיי גם את. בהצלחה !