דוד שמש שאינו קיים

  • חוזה שכירות דירה: דוד שמש שלא קיים
    יונתן | 09/03/2008 14:21

    שלום רב לפני מס' ימים נכנסתי לדירה שכורה. בחוזה רשום בצורה ברורה שהדירה כוללת דוד שמש. כעת נודע לי שבדירה יש רק דוד חשמל, המשמעות של דוד חשמל לעומת דוד שמש היא כספית. מה באפשרותי לעשות? אינני רוצה לעזוב את הדירה. ולעומת זאת אינני רוצה לשלם יותר משתיכננתי (הדלקת הדוד) תודה יונתן *הערת מערכת: קריאה נוספת אודות חוזה שכירות דירה

    • דוד שמש שאינו קיים
      ד"ר ויסמן יובל, עו"ד | 09/03/2008 14:31

      יונתן שלום ! במידה והנך מעוניין להמשיך לשכור את הדירה על אף שאין בה דוד שמש למרות האמור בחוזה ניתן לקיים את החוזה בקרוב. אתה תוציא מכתב רשום למשכיר ותודיע לו שבכוונתך להפחית X ש"ח לחודש בגין העובדה שאין דוד שמש למרות האמור בחוזה. לטעמי X צריך להיות קרוב טוב של העלות הנוספת שתגרם לך עקב הצורך לעשות שימוש בדוד חשמל חלף דוד שמש. ניתן לחישוב בקלות לפי מחיר קילוואט חשמל כפול מספר הקילווטים שיצרוך הדוד החשמלי בחודש.

      • דוד שמש שאינו קיים
        יונתן | 09/03/2008 14:52

        שלום במקרה המכשיר הוא משרד עורכי דין שכתבו את חוזה השכירות בצורה ייעודית שהגנו על עצמם במקרה הזה. לפי החוזה אין הפרה או דרך שבה אני יכול להפחית מדמי השכירות וכל קיזוז שהוא יעשה במקביל. אבל תשובתך אכן חיזקה אותי שיש לי טעיון מול המשכיר. ביקשתי להיפגש עם נציג הבעלים (מנהל המשרד עו"ד) בכדי להציע זאת. תודה