הפרת חוזה - תרופות

  • הפרת חוזה
    שמרית | 07/03/2008 15:11

    שלום, הוסכם בחוזה שהעברת הטאבו תסתיים לאחר מועד מסויים ובמידה וזה לא קורה ניתן לתבוע פיצויים בגין הפרת חוזה. הגענו לבית משפט השופטת נתנה לצד השני זמן להמצאת המסמכים הוא עשה זאת באופן חלקי. רציתי לדעת בבקשה כשאני חוזרת לדיון אני זכאית לסכום של הפיצויים הנקוב בחוזה או שזה נתון לשיקול דעתה של השופטת מפני שחלק מהמסכמים הומצאו, כלומר אין זה משנה אם העברה נעשתה הפרה הייתה בכל מקרה? ומה בנוגע לתרופות? אני מקווה שהייתי ברורה תודה מראש.

    • הפרת חוזה - תרופות
      ד"ר ויסמן יובל, עו"ד | 07/03/2008 15:56

      שמרית שלום ! לדעתי גם אם השופטת נתנה לצד השני תקופת מה להמצאת מסמכים (אני מניח שכוונתך למסמכים הנדרשים להעברת זכויות במרשם המקרקעין) ואף אם הצד השני עמד במשימה עדין הוא בגדר מפר חוזה אם חלף המועד החוזי לביצוע. על כן את עדיין זכאית לפיצוי. אם בית המשפט נתן לצד השני אורכה מסויימת אני מניח שהוא לא יטיל עליו את מלוא הפיצוי החוזי. אם גם לאחר הארכה הצד השני לא הצליח למלא את דרישות החוזה אני מניח שבית המשפט יתן לך לפחות את הפיצוי המוסכם ואם נגרם נזק גדול יותר ניתן לתבוע אף אותו. אעיר כי אין כאן בכל מקרה עבירה. עבירה היא במישור הפלילי. יש כאן הפרה שתרופה בצידה. התרופה היא פיצוי בגין הנזק שנגרם ואם יש דבר מה שעל הצד המפר לעשות על מנת לקבל את האישורים הנדרשים אז יש גם אפשרות לאכיפה של ביצוע. בהצלחה !

      • פיצויים ותרופות
        שמרית | 09/03/2008 00:57

        תודה על המענה המהיר. אני רק רוצה לראות שהבנתי אותך נכון, יש את הפיצויים בגין ההפרה שהוסכם בחוזה שהמפר יקבל אותם ויש את התרופות שזה בנוסף על גרימת נזק? נ.ב לא התכוונתי לעבירה אלא להעברה של הטאבו. תודה רבה

        • פיצויים בגין הפרת חוזה
          ד"ר ויסמן יובל, עו"ד | 09/03/2008 09:51

          שמרית שלום, אכן יש את הפיצוי המוסכם והוא ניתן בהסכמת הצדדים בחוזה בגין הפרת החוזה כפיצוי מוסכם שאינו דורך הוכחה. אם נגרמו נזקים גדולים ורבים יותר מהפיצוי המוסכם יש להגיש תביעה ולהוכיח את הנזקים האלו. פרט לכך לניזוק מהפרת חוזה עומדת תמיד האפשרות לתבוע אכיפה של החוזה בנוסף לפיצוי על ההפרה.