יש לציין-

  • חוזה לסוכנות שחקנים
    מיטל | 06/03/2008 19:50

    היי, ערב טוב! יש לי שאלה.. היום חתמתי על חוזה (לאחר שכנוע רב ובתמימות רבה, שהבנתי רק עכשיו.) עם סוכנות לייצוג אומנים. ההסכם אומר שאני מתחייבת ל-8 חודשים לשלם לחברה 370 ש"ח בתמורה לזה שהם ייצגו אותי. בכדי לראות שאני רצינית, הם ביקשו 200 ש"ח מזומן מראש ואת השאר מזומן בפעם אחרת. עכשיו (ממש כמה שעות אחרי חתימת החוזה ) קראתי אותו עם מבוגר והבנתי שעשיתי טעות, אני רוצה לבטל אותו. האם יש אפשרות לבטל אותו? הרי הוא נחתם היום.. בחוזה לא מצויין סעיף על ביטול או משהו.. רק סעיף כזה: -"במידה ויבקש המועמד להטל הזמנה זו לאחר שנקבע מועד צילומים יחוייב המועמד ב50% מסכםום הזמנה זו וזאת כפיצוי מוסכם ומוערך מראש מבלי שיהיה מוכח בהוכחת נזק כלשהו." מה זה אומר? אני יכולה לבטל? אני אשמח לתשובה בהקדם, תודה מראש! מיטל

    • יש לציין-
      מיטל | 06/03/2008 19:53

      8 חודשים, 370 ש"ח לחודש..

    • ביטול חוזה שנעשה ע"י קטין
      ד"ר ויסמן יובל, עו"ד | 06/03/2008 20:09

      מיטל שלום ! אני קורא מבין השורות כי את קטינה (למטה מגיל 18). אם את אכן קטינה את רשאית לבטל מיד את החוזה. מדובר לדעתי בעסקת אשראי (שכן את משלמת את הסכום לשיעורין ב 8 תשלומים)זו לא עיסקה שטיבם של קטינים לעשות (הסכום גבוה מאוד) ולכן אני מציע לך לשלוח מכתב מחר בבוקר לחברה בדואר רשום המודיע על ביטול העסקה ומאפשר להם לשמור את 200 הש"ח שכבר שילמת כפיצוי על טרחתם וכשכר לימוד עבורך. להבא עסקאות בסדר גודל כזה אני מציע שתעשי אחרי התיעצות ולא מתוך דחף רגעי.

      • זהו, שאני לא קטינה..
        מיטל | 06/03/2008 20:14

        אני בת 20, הסכם החוזה נעשה באמת בתמימות רבה, לא חשבתי הלאה והיא שכנעה כל כך טוב שחתמתי.. אחר שקראתי קצת יותר לעומק הבנתי שעשיתי טעות... מה אני עושה:\? אפשר לבטל..? הרי הם ואני לא הספקנו לעשות כלום, זה נחתם היום..

        • ביטול חוזה ע"י מי שאינו קטין
          ד"ר ויסמן יובל, עו"ד | 06/03/2008 20:25

          מיטל שלום ! אז את לא קטינה אלא רק מתנהגת כמו קטינה... אם כן נעבור לתשובה ללא קטינים. חוזים יש לקיים ! לפחות את השיעור הזה תלמדי. ככלל לא ניתן לבטל חוזה לאחר שנחתם אם הצד השני לא מפר. יחד עם זאת שווה לנסות להוציא לחברה מכתב בדואר רשום כבר מחר ולנסות לבקש את ביטול החוזה תוך הדגשה כי לא נגרם להם נזק וכי תאותי להשאיר בידם את 200 הש"ח ששילמת כבר כפיצוי. תוכלי אז לראות מה תהיה תגובתם. אם הם יקבלו את בקשתך ניצלת בעור שינייך. אם הם יגיבו אחרת תצטרכי לראות מה הדרישה שלהם. בהצלחה. ‏ד"ר יובל ויסמן, עו"ד מנהל פורום דיני חוזים