ביטול עסקה למכירת דירה

  • ביטול עסקה למכירת דירה טרם חתימה על החוזה
    הילה | 05/03/2008 19:48

    מצאתי דירה שרציתי לרכוש ואף סיכמתי בע"פ עם בעל הדירה על רכישתה, לרבות מחירה מועדי התשלום ומועד הפינוי. לאחר משא ומתן שנערך בינינו על סעיפי החוזה, בו גם לי וגם למוכר היו טענות הדדיות הודיע לי לפתע המוכר כי לאור משא ומתן מתיש וחוסר יכולתנו להגיע להסכמה הוא מבטל את העיסקה, וזאת כאמור לאחר שכבר הסכמנו בע"פ על רכישתה ואף לחצנו ידיים. האם אני זכאית לפיצוי בגין אובדן ימי עבודה ועוגמת הנפש שנגרמה לי בגין ביטול העיסקה? אם כן, האם כדאי לי להגיש תביעה והיכן?? אודה על תשובתך בהקדם. ***הערת מערכת:לקריאה נוספת: מכירת דירה

    • ביטול עסקה למכירת דירה
      ד"ר ויסמן יובל, עו"ד | 06/03/2008 08:54

      הילה שלום ! חוק החוזים קובע בסעיף 12 כי משא ומתן לקראת כריתת חוזה צריך להערך בדרך מקובלת ובתום לב. מכאן שבשאלתך אין די פרתים על מנת לתת לך תשובה חד משמעית. מצד אחד לפי דברייך התקדמתם והסכמתם על חלק ניכר מהנושאים ומאידך נותרו נושאים שלא הסכמתם עליהם. השאלה האמיתית היא האם המוכרת נסוגה באמת משום שקצה במשא ומתן הממושך שלהערכתה לא היה מניב חוזה חתום ואז היא נהגה בתום לב או שפשוט קיבלה הצעה טובה יותר ואז יתכן מאוד שהיא לא נהגה בדרך מקובלת ובתום לב. העובדות כאן חשובות. אם יתברר לכם שתוך ימים ספורים הדירה נמכרה אזי כנראה שקיבלה הצעה טובה יותר כאשר המשא ומתן אתכם היה מתקדם ביותר ואז יתכן שניתן לתבוע בגין נזקכם. אני הייתי מציע להתיעץ עם עורך דין. בהצלחה !