סיום חוזה עם חברת אחזקה

  • סיום חוזה חובת דווח
    roseng | 02/03/2008 19:59

    שלום אנו כוועד בית חתומים על חוזה עם חברת אחזקה. בחוזה כתוב שכול אחד מהצדדים יכול להפר את החוזה בהתראה של 30 יום. אנו לא שמנו לב לגמר החוזה ולא שלחנו כול מכתב והחוזה התחדש באופן אוטומטי. האםם חברת האחזקה היתה חייבת לידע אותנו על סיום החוזה כ-30 יום לפני סיומו? או לא חל עליה כול חובת דווח. האם ניתן להפר את החוזה על ידינו למרות שאיחרנו בחודשיים? תודה

    • סיום חוזה עם חברת אחזקה
      ד"ר ויסמן יובל, עו"ד | 02/03/2008 20:29

      שלום רב ! אני סבור שיש בלבול מסויים במושגים בהם אתה משתמש. החוזה ודאי אינו מאפשר הפרה אלא סיום ההתקשרות במתן הודעה מוקדמת של 30 יום. אם החוזה לא קובע כי חברת האחזקה חייבת לתת לכם הודעה מקדימה על סיום החוזה הרי שלא ניתן להוסיף לה חובות שאינן חלק מתנאי החוזה. יחד עם זאת בתי המשפט לא אוהבים חוזים המתחדשים באופן אוטומטי ולרוב מאפשרים לצד ה"חלש" יותר להשתחרר מחוזה כזה. אני הייתי מוציא מכתב בדואר רשום המודיע לחברת האחזקה כי ברצונכם לסיים את חוזה ההתקשרות בתוך 30 יום וכי בשוגג ההודעה ניתנת באחור אך יחד עם זאת מאחר שלא יגרם לחברת האחזקה נזק מהאחור אתם עומדים על דרישתכם להפסיק את החוזה. צריך לקרוא טוב את החוזה ביחוד את הסעיפים הדנים בחידוש האוטומטי ולבחון האם ניתן יהיה לטעון שהם סעיפים מקפחים וכו'. בנוסף חוזים יש לקיים בתום לב. עמידה דווקנית על קיום סעיפי החוזה אף היא התנהגות שלא בתום לב. נראה לי שזה מקרה שצריך להסתיים בסוג של פשרה. גם אתם צריכים להבין שחוזים יש לקיים. בהצלחה!