הפרה יסודית של חוזה רכישת דירה

  • הפרה יסודית (איחור בתשלום למוכרים במכירת דירה) - מה הפיצוי אם לא רוצים לבטל החוזה?
    Diana | 02/03/2008 10:24

    שלום, אני מכרתי את דירתי וקנית דירה אחרת, אני עומדת בלוחות הזמנים. הקונים של דירתי איחרו בתשלום הראשון ב-5 ימים, וכעת מאחרים כבר 24 ימים בחלק מהתשלום השני, אם אבטל החוזה לא אוכל לקנת את הדירה אליה אני עוברת, מה ניתן לעשות? אם אינני מעוניינת לבטל החוזה אך מתקשה לעמוד בהפסדים ממצב זה - כמה פיצוי ניתן לבקש? האם ניתן לדרוש פיצוי של 10% כמו שמופיע בסעיף ההפרה היסודית - בלי לבטל את החוזה? ***הערת המערכת:לקריאה נוספת: מכירת דירה

    • הפרה יסודית של חוזה רכישת דירה
      ד"ר ויסמן יובל, עו"ד | 02/03/2008 10:56

      דיאנה שלום ! סעיף הפיצוי המוסכם של 10% שאת מציינת אינו מגביל אותך לתבוע נזק נוסף שנגרם לך. הפיצוי המוסכם בא להקל עליך וקובע כי הפרה של מספר תניות יסודיות בחוזה מזכה את הצד הנפגע מההפרה בפיצוי מוסכם של 10% מבלי שהוא צריך להוכיח את נזקו אלא די בהוכחת הפרת אותם סעיפים. אני מציע לך להעזר מיד בשרותיו של עו"ד שיוציא לקונים של דירתך מכתב המודיע להם שהם הפרו תניה יסודית בחוזה ועל כן עליהם לשלם את הפיצוי המוסכם וכי לאחר שיתגבש נזקך היה וזה יעלה על הפיצוי המוסכם את תתבעי אותו מהם. שני אחורים כאשר האחור השני גדול ומשמעותי דורשים מעקב צמוד אחרי ביצוע העסקה. אם לא תפעלי מיד ניתן יהיה להעלות טענות של שיהוי נגדך.בהצלחה!

      • לשאול שוב האם אני חייבת לבטל את החוזה עם הקונים?
        Diana | 02/03/2008 11:16

        עו'ד ויסמן שלום, תודה על תגובתך המהירה, אך אני רוצה להדגיש ולשאול שוב האם אני חייבת לבטל את החוזה עם הקונים? או שאני יכולה לקבל את הפיצוי הדרוש (באם מדובר ב- 10% או יותר...) גם בלי לבטל את המכירה?

        • הפרה יסודית
          ד"ר ויסמן יובל, עו"ד | 02/03/2008 12:57

          דיאנה שלום! את בשום פנים ואופן לא חייבת לבטל את החוזה. הסעד הראשון בגין הפרה הוא אכיפה של החוזה ולא ביטול. יחד עם זאת אם את חוזה שממילא לא תצליחי לקדם את העסקה הלאה כי הקוקנים לא מסוגלים ו/או לא רוצים לשלם יותר ואת לא רוצה לבזבז זמן אזי הייתי מצטייד בעורך דין ובוחן אפשרות לבטל את העסקה תוך שמירת הפיצוי המוסכם בידי והגשת תביעה בגין הנזק שמעל הפיצוי המוסכם כנגד המפרים ואז תוכלי לפחות לרכוש דירה חדשה. בהצלחה !