מימוש אופציה להארכת הסכם שכירות

  • דינו של חוזה שכירות לאחר מכירת דירה
    עליזה | 01/03/2008 10:34

    ב- 01/08/2007 נכנסנו לגור בדירה שכורה בת"א לאחר שחתמנו על חוזה שכירות לשנה + אופציה לשנתיים. ס' האופציה כפי שמופיע בחוזה מציין : " לשוכר נתונה אופציה ראשונה להמשיך ולשכור את המושכר למשך 12 חודשים העוקבים לתקופת השכירות, להלן אופציה ראשונה, במחיר התואם את מצב השוק וכן נתונה לו אופציה שניה להמשיך ולשכור את המושכר למשך 12 חודשים העוקבים לתקופת האופציה הראשונה בסך דמי השכירות הקיימים בתוספת שתיקבע סמוך לחתימת החוזה בהתאם למצב השוק, להלן אופציה שניה." כעת המשכירים הודיעו כי ברצונם למכור את הדירה, ואני שואלת- א. האם זכותנו למימוש האופציות נותרת בעינה כפי שנחתם בחוזה גם לאחר מכירת הדירה? כלומר- האם אנו יכולים לעמוד על זכותנו זו מול הקונה/ הבעלים החדשים? ב. האם "מחיר התואם את מצב השוק" הוא כל מחיר שיכול בעל הדירה החדש לבקש בהנחה שכיום אנחנו משלמים 900 דולר?

    • מימוש אופציה להארכת הסכם שכירות
      ד"ר ויסמן יובל, עו"ד | 01/03/2008 15:59

      עליזה שלום ! מכירת הדירה אינה יכולה להשפיע על התחייבות שניתנה לכם טרם מכירתה. הקונה מחוייב לאופציה שניתנה על ידי מוכר הדירה. מוכר הדירה היה חייב לתת מצג לקונה שהכדירה מושכרת, החזקה בדירה בידי השוכרים וכי לשוכרים שתי אופציות להארכת תקופת השכירות. הקונה לא יוכל להוציא אותכם מהדירה אם תממשו את האופציה בהתאם לתנאי החוזה. "מחיר התואם את מצב השוק" הוא בהחלט לא כל מחיר. זה מחיר שוק לדירה דומה, במצב דומה, באותו אזור. כמובן שזו אינה הגדרה מדוייקת והגדרות כאלו תמיד מביאות לסכסוך בין הצדדים.