חוזה בע"פ

  • חוזה שנערך בע"פ
    יוסי | 11/02/2008 21:47

    היי שלום לך. אני ינסה להיות קצר ותכליתי. השאלה שלי היא, בערך לפני חמש שנים אבא שלי העביר 75 אלף דולר לאדם שישקיע את זה בבורסה,אין ביניהם שום מסמך משפטי אבל ישנם הקלטות רבות שאני הקלטתי אותו שהוא קיבל את הכסף הוא טוען שהוא הפסיד את כל הכסף בבורסה (אין לו רשיון לעסוק בברוקרות) הוא לא תמך את טענותיו במסמכים,הוא גם לא מכחיש שקיבל את הכסף.אני יודע שלעניין חוזה אין בעיה, גם חוזה שנערך ביניהם בע"פ הוא חוזה.השאלה שלי נאמר ונוכיח בביהמ"ש שהיה ביניהם חוזה כלשהו האם הוא נקרא נאמן? האם חל עלין חוק הנאמנות? והאם ישנם פס"ד תקדימים בעניין? בתודה מראש.

    • חוזה בע"פ
      ד"ר ויסמן יובל | 12/02/2008 03:10

      שלום יוסי. יתכן מאוד שניתן להחיל על האדם שאביך העביר לו את סכום הכסף לצורך השקעה כנאמן של אביך על פי חוק הנאמנות. יחד עם זאת גם אם הוא יחשב כנאמן הרי מי שמשקיע כספו בבורסה (ונראה כי אין מחלוקת כי זה היה רצונו של אביך) יודע או צריך לדעת שהוא עלול לאבד את כל כספו.השקעה לא מוצלחת אינה סיבה לתביעה בהנחה שאביך לא קיבל הבטחה לתשואה כזו או אחרת.יחד עם זאת ברור כי ראוי לדרוש מהאדם שהשקיע את כספו של אביך שיציג את המסמכים המעידים על ההשקעה של הכסף ועל ירידת ערכה של ההשקעה עד כדי אפס.