ביטול התקשרות עם ספק אינטרנט

  • בעניין ספקית האינט
    רוית | 11/02/2008 17:49

    שלום, לפני מס חודשים התקשרתי מול ספקית אינט בשירות של תשתית וספק (אני משלמת ישירות לספק עבור שני השירותים) בהתחייבות לשנה. במהלך החודשים הראשונים שילמתי עבור השירות הנ"ל לספקית האינט- ובמקביל גם מי שמספק לי את התשתית חייב אותי בפועל. להלן "חיוב כפול..." הסתבר לי אחרי שלושה חודשי גבייה- שספק האינטרנט לא יכול לספק לי את שני השירותים- ויחייב אותי רק עבור ספק. לטעמי, מדובר בהפרת החוזה מולי- ואני יכולה להפר את ההתקשרות. עצם זה שאני לא משלמת למקור אחד אלא לשניים גורם לי לשלם תשלום יותר יקר. לכן בעקבות ההפרה אני רוצה להתנתק מהם- אך הם מנפנפים מולי בעניין ההתחייבות. האם יכולים לעשות כן? אמנם התחייבתי- אך לשירות ספציפי, במידה והם לא נותנים לי את השירות הנ"ל- האם יכולים לדרש ממני את ההתחייבות. ובכלל, הם מקשים על הניתוק- האם אני יכולה לבטל את אמצעי התשלום של מולם..? תודה

    • ביטול התקשרות עם ספק אינטרנט
      ד"ר ויסמן יובל | 11/02/2008 20:25

      רוית, אם אכן התקשרת בהסכם עם ספק אינטרנט לפיו היה הספק אמור לספק הן תשתית והן שירות אינטרנט ובפועל ספק האינטרנט לא יכול לספק תשתית מדובר בהפרה יסודית של ההסכם. על כן את יכולה, לדעתי, לתת הודעת ביטול ולדרוש להפסיק את החיוב וכן להודיע לחברת האשראי או לבנק על ביטול הוראת הקבע. שאלה מעניינת היא כיצד בדיוק הצליח מי שסיפק לך את התשתית בפועל לחייב אותך אם לטענתך התקשרת רק מול חברת האינטרנט?

      • לצורך העניין...
        רוית | 12/02/2008 11:15

        תודה יובל... מי שמספק את התשתית בפועל לוקח אמצעי תשלום ליתר ביטחון בהתקשרות הראשונית למרות שהוא לא אמור לגבות. המקרה הנ"ל זה בדיוק "הביטחון" שלשמו הוא לקח את אמצעי התשלום.