הפרת חוזה של משכיר

  • התחייבות בעל פה של משכיר
    אוסנת וליאור | 27/01/2008 19:16

    סיכמנו עם בעל הבית בעל פה מספר דברים - כולל הסכמה שלו להתקנת מזגן - לפני שנכנסנו לדירה. אנחנו גרים בה כבר חודשיים. אין בינינו חוזה עדיין והמשכיר החליט פתאום שהוא לא רוצה להתקין מזגן כי הוא טוען שהוא עולה יותר משהעריך, למרות שבמשך יותר מחודש הוא אמר לנו ש "בשבוע הבא" / "מחר" / "בקרוב" יבוא המתקין... 1) האם ניתן לחייב את בעל הבית להתקין את המזגן? 2) האם הוא יכול על פי חוק לדרוש מאיתנו להתפנות למרות שאין חוזה? 3) האם זה חוקי לא לשלם לו שכ"ד כל עוד לא יתקין? כל עוד אין חוזה?

    • הפרת חוזה של משכיר
      עו"ד טלי קסלר | 29/01/2008 16:11

      השאלה שלכם בהודעה הקודמת בפורום מציינת פרטים שונים לחלוטין לגבי נסיבות העניין. לא ברור מדוע אתם שואלים פעמיים ובכל פעם השאלה שונה לחלוטין. כך או כך, לא ניתן לחייב את בעל הבית להתקין את המזגן. הוא יכול לדרוש מכם להתפנות למרות שאין חוזה בכתב, אם תיתנו לו סיבות לעשות כך. זה לא חוקי לא לשלם לו שכר דירה - זו בדיוק הסיבה שהוא צריך על מנת לדרוש את הפינוי שלכם מהנכס.