החלפת שוכר - באותם תנאי חוזה

  • סיום לפני תום חוזה
    שרה | 26/01/2008 21:41

    בהמשך לפנייתי הקודמת...השוכר עוזב באמצע התקופה ומחוייב להביא דייר חלופי. אני רוצה לקבע את השכ"ד בשקלים כי הדולר ירד וכי נוספו "שיפורים" בדירה (צבע, מזגן נוסף וכו') הבנתי שאני מחוייבת לסכום שנקבע בחוזה הקיים רק עד תומו ולא מעבר. השוכר לא מצליח למצוא דייר חלופי בגלל סיבות אחרות, אך כעת יש מישהו אופציונלי שאמרתי לו ששכר הדירה כמו שהוא היום - יהיה רק עד תום החוזה הנוכחי, אליו אני מחוייבת. האם אני יכולה לדרוש דבר כזה מהדייר החדש? או שאני מפרה חוזה קיים (כי כתוב שהשוכר חייב למצוא שוכר חלופי בתנאי החוזה הקיים)? איך אפשר לשנות שכ"ד במצב כזה? תודה

    • החלפת שוכר - באותם תנאי חוזה
      עו"ד טלי קסלר | 29/01/2008 16:03

      את מחוייבת להשאיר את אותם התנאים הקבועים בחוזה הראשון עד תום תקופת השכירות הנקובה בחוזה הראשון ואח"כ את רשאית לדרוש דמי שכירות גבוהים יותר. יחד עם זאת, יש לזכור כי חוזים יש לקיים בתום לב, ואת חשופה לטענת השוכר כי "הברחת" לו את כל השוכרים הפוטנציאליים שהביא לנכס, במטרה להחליף אותו בחוזה השכירות, כך שגם הדרישות שלך צריכות להיות סבירות, בסופו של דבר.

      • תודה - שאלת המשך ברשותך-
        שרה | 29/01/2008 16:18

        אני רוצה להישאר באותה רמת מחיר בשקלים כמו שנתן לי השוכר שעוזב. איך שלא יהיה, הוא זה שעוזב 5 חודשים לפני תום החוזה, וברור לי שאני מחוייבת לחוזה (כי אם הוא היה נשאר הייתי מפסידה בגלל הדולר), אבל מאחר והוא מביא שוכרים שרוצים את הדירה לשנה, אני מבהירה להם שההצמדה לדולר היא רק לחמישה חודשים הקרובים. עכשיו הגענו להסכמה כלשהי בינינו. נקווה לטוב. ** האם האופציה לשנה נוספת מחייבת אותי גם מול הדייר החליפי?? כי אז אני נשארת שוב צמודה לדולר, לתקופה ארוכה יותר מלכתחילה. כי עברו 7 חודשים, ועכשיו שוב חוזה לשנתיים??? זה לא נראה לי הוגן. רוב תודות!!