חוזה שכירות

  • פינוי דירה באמצע תקופה
    שרה | 17/01/2008 21:38

    שלום. ראשית תודה על הפורום המושקע. אני משכירה דירה לזוג שהודיע לי שעליו לעזוב את הדירה חצי שנה לפני תום החוזה בגלל נסיעה ממושכת לחו"ל. עפ"י החוזה על השוכר לדאוג לדייר חלופי שיהיה מקובל עליי ולפי תנאי החוזה הנוכחי. אציין שבחוזה מופיע שאסור להכניס למושכר בעלי חיים. 3 זוגות שהביא השוכר הם בעלי כלב או חתול וסירבתי להם. הגעתי לפגישות מבלי שידעתי על כך והפגישות התפוצצו ברגע שאמרו לי שיש כלב או חתול. (אין לי דבר נגד בעלי חיים, אך בדירתי יש שטיח בהיר ולא מתאים לי שייהרס ). יש תחושה שמנסים להתיש אותי ומטרטרים אותי סתם, אבל אני לא אשנה את ההחלטה בעניין. בנוסף, את הדירה קיבלו ללא מזגן, אשר הוספתי להם כעבור חודשיים ללא חיוב נוסף מצידי. הבנתי שאני מחוייבת לשכר הדירה הנוכחי רק עד תום החוזה הנוכחי. האם זה נכון? כלומר, כעבור חצי שנה אוכל להעלות את שכר הדירה ולקבעו בשקלים? בינתיים מה שמנע ממני להסכים לאנשים שהשוכר הביא זה עניין בעלי החיים ושוכר אחר שביקש שכ"ד נמוך יותר (וזה לא לפי החוזה). עוד לא קרה שהגיע זוג פוטנציאלי שסירבתי לו מסיבה אחרת מאשר הסיבות לעיל. המצחיק הוא שאני הבאתי זוג פוטנציאלי לדירה, והשוכר הכשיל את העסקה. הסתבר שהשוכר רוצה לקבל עמלת תיווך עבור הזוג שהוא ימצא, מאחר והוא עצמו הגיע דרך תיווך ורוצה להשיב לעצמו את ההוצאה. הוא לא דרש מהם עמלה, אלא החל לספר לי שהבחור עבריין וכדאי שאזהר. אז נזהרתי וירדתי מזה. וכך שוב נשארנו בלי דייר חלופי. הזמן עובר ובעוד שבוע השוכרים עוזבים את הדירה ואת הארץ. בימים האחרונים אני מקבלת איומים (!!) מצד השוכר שכדאי שאני אתגמש ואהיה נחמדה אחרת שנינו נסתבך(!!!). הוא טוען שאני לא נחמדה לאנשים שהוא מביא (מה לעשות? אני מגיעה מרחוק ואז מגלה ש"שחכו" לספר לי שיש להם כלב וסתם באתי.). במקרה היום היה זוג מאוד נחמד אבל עם כלב. ניסיתי להתגמש ודיברנו על כך שהם אחראים להחליף את השטיח בתום השכירות אך ביקשתי לחשוב על זה ולהביא מחר בעל מקצוע כדי לקבל הצעת מחיר לשטיח כזה. בערב התקשר אליי שוכר ואמר שאם אקשה עליו למצוא דיירים אז הוא יכול לסבך אותי (אין לי מושג איך, כי אין על מה), ושחבל שזה יסתיים ככה. לאחר שאמר את זה הודעתי לו בהודעה כתובה, SMS, שהוא יכול להמשיך לאיים, רק שיזכור שיש חוזה ויש ערבויות. (יש בידי צ'קים, ערבות בנקאית ושטר חוב למימוש מיידי). כמובן שמיד הוא התקשר בחזרה והבין את הטעות שלו. אך זה היה מאוחר מדי והחלטתי שלא לשקול את עניין הזוג עם הכלב ולהישאר נאמנה לחוזה. האם בהינתן המצב הקיים (הערבויות שבידיי), אני יכולה להמשיך לישון בשקט? האם ניתן לממש את הערבויות לפני שייצא מהדירה, אם הוא ממשיך לאיים?

    • חוזה שכירות
      עו"ד טלי קסלר | 20/01/2008 11:12

      ממה שתיארת בשאלתך המפורטת זה נשמע שיש לך בטוחות מצויינות לחוזה. השאלה היא מה סכומן (ובעיקר מהו סכום הערבות הבנקאית שזו הבטוחה הטובה מכולן להבטחת התחייבויות השוכר בהתאם לחוזה. האם על שטר החוב חתומים ערבים? מבחינה חוזית לא ניתן לממש את הבטוחות לפני שהופר החוזה, שכן הבטוחות ניתנו להבטחת התחייבויות השוכר בהתאם לחוזה, והשוכר עדיין לא הפר את התחייבויותיו. אם השוכר מאיים - תגישי תלונה כנגדו במשטרה.

      • לגבי הערבות
        שרה | 20/01/2008 11:17

        תודה על תשובתך. יש בידיי שטר חוב ע"ס 15,000 ש"ח, וערבות בנקאית 10,000 ש"ח. על שטר החוב חתומים הוא וחברתו. השטר מיועד להפקדה מיידית בבנק (לפי מספר החשבון שלו) - וזה לפי מה שהבנתי לפני חתימת החוזה, שעדיף כך ולא דרך ההוצאה לפועל. האם להבא עליי להחתים ערבים חיצוניים על שטר החוב?? לגבי המשטרה - אני לא אערב אותם כעת כי אחרי שבעלי דיבר עם השוכר, הוא נרגע וכמובן אמר שלא איים עליי.

        • בטחונות לחוזה שכירות
          עו"ד טלי קסלר | 20/01/2008 14:30

          בהחלט בפעם הבאה תבקשי 2 ערבים חיצוניים לפחות. תבקשי לדבר איתם לפני החתימה על החוזה ולהתרשם שהם עובדים בעבודה טובה וקבועה ויש להם יכולת כלכלית לשלם במקום השוכרים, במידת הצורך. להחתמת הערבים מטרה כפולה - ראשית, במקרה שהשוכר לא משלם יש כיס נוסף אליו ניתן לפנות. שנית, הפנייה לערבים יוצרת לחץ על השוכר להסדיר את העניין ולשלם את החוב.

          • תודה רבה!!  לת
            שרה | 20/01/2008 14:36