תקופת הכשרה וחוזה העסקה

  • חוזה העסקה ותשלום קנס בהתפטרות
    אלה | 07/01/2008 19:32

    שלום רב, לפני כשלושה חודשים התחלתי את עבודתי בחברה סלולרית, ובחוזה שנחתם בינינו התנאים שנאמרו וגם כתובים לגבי אופן העבודה הוא שהמשרה היא של 9 שעות ביום 5 ימים בשבוע . בנוסף גם כתוב בחוזה כי אם אפסיק את עבודתי לפני שנת ההתחייבות עליי לשלם 3000 ש"ח בטוענה שזו עלות ההכשרה. בחוזה החברה דאגה לציין את הדברים הבאים: " במידה ותעזבי את החברה מרצונך לפני תום תקופה של שנה, או במידה ותפוטרי מחמת חריגה מנהלים, או מחמת ירידה מכוונת ברמת הביצועים, או בעקבות אי עמידה במסגרת ההעסקה לה התחייבת, תחוייבי בגין עלות הכשרתך באופן הבא: 1000 ש"ח בגין עזיבה במהלך או עד תום הקורס, 3000 ש"ח בגין עזיבה במהלך החודש השני ועד תום חצי שנה. סכום עלות ההכשרה יקוזז מכל תשלום המגיע לך מהחברה, לרבות שכר עבודה. " חשוב לציין שלאחר כחודשיים של קורס בו נסעתי מירושלים עד נתניה מידי יום , כשהתחלתי לעבוד בסניף ירושלים התגלה לי כי המשמרות שסוכמו איתי ועל פיהן החלטתי לחתום חוזה ולעבוד בחברה משתנות, נוספה משמרת כפעם-פעמיים בשבוע מ8:00-20:00 ונדרשה משמרת ביום שישי על פי סבב תורנויות. מאחר וראיתי כי התנהלות זו מקשה עליי ואיני יכולה לעמוד בכל כך הרבה שעות עבודה ביקשתי מהממונה עליי לבדוק כיצד ניתן להקל עליי מאחר ולא הוכנתי מראש לדרישות אלו. לאחר שסורבתי על ידי הממונה עלי ביקשתי העברה לתפקיד אחר. לבסוף לאחר שהוצע לי לעבור לתפקיד בעל שעות עבודה רבות יותר ואשר היה ידוע למעסיקי כי איני יכולה לעבוד יותר שעות ממה שחתמתי בחוזה (ובמיוחד כשבראיון העבודה וכן התנאים שבהן זומנתי לראיון היו להיקף של 80% משרה מאחר ואני סטודנטית ושרק לאחר שהתפטרתי ממקום אחר לטובת עבודתי בחברה זו נאמר לי שלא ניתן להעסיק אותי ב80%). בנוסף החברה דאגה לציין בחוזה סעיף שאומר: "הסכם זה כפוף למדיניות החברה כפי שתקבע מעת לעת. כל הכללים, ההנחיות ונהלי החברה כפי שיוצאו מעת לעת, על כל עדכונהם, יחולו עליך ויחבו אותך". לכן נאלצתי להגיש את התפטרותי . החברה מבקשת ממני לשלם את הקנס ולדעתי זהו לא חוקי (ולא צודק). אודה מאוד לתשובה לגבי מה דעתך על הנושא ומה עליי לעשות. *הערת מערכת: לקריאה נוספת אודות הסכם עבודה

    • תקופת הכשרה וחוזה העסקה
      עו"ד טל רכניץ | 07/01/2008 23:11

      אלה שלום רב, ראשית, יש מקום כי תפני את השאלה שלך לפורום המצויין באתר העוסק בדיני עבודה. בכל זאת אתייחס בקצרה: מה שאת מתארת נשמע מקומם מאוד, אך חשוב לזכור כי המדובר בגרסה שלך לדברים. היה ותוכלי לתמוך את גרסתך, הרי שנראה כי ישנה הפרה בוטה של המצגים וההתחייבויות שהונחו בפנייך, לפני חתימתך על חוזה העסקה, ולתחושתי היה ותלכי עם כך לבימ"ש (ביה"ד לעבודה) ספק אם בימ"ש יאשר בנסיבות אלה את הפחתת עלות ההכשרה משכר העבודה שלך. בברכה ושיהיה לך בהצלחה, טל רכניץ