חוזה העסקה בין עובד למעביד

  • חוזה העסקה אישי
    דודי | 03/01/2008 23:19

    בעלי עובד בתור נהג משאית אצל אדם פרטי. אותו אדם רוצה לחתום איתו על חוזה העסקה אישי. אנחנו ממש לא יודעים איך לקרוא מסמכים משפטיים. למה צריך לשים לב? ויותר חשוב- מה חשוב לנו להתעקש שיופיע? תודה

    • חוזה העסקה בין עובד למעביד
      עו"ד טלי קסלר | 06/01/2008 08:44

      אני מציעה לכם לבקש מהמעביד את נוסח ההסכם שעליו הוא מעוניין להחתים את בעלך. שבעלך לא יחתום במקום, אלא ייקח את ההסכם הביתה ויגיד למעביד שהוא מבקש מספר ימים ע"מ לעיין בו. תקראו את ההסכם בעיון. אם יהיו שם פסקאות שלא תבינו - אתם מוזמנים לבוא ולשאול. אם יעלו אצלכם שאלות בעקבות קריאת ההסכם - שוב אתם מוזמנים לבוא ולשאול. אתם מוזמנים להעלות את השאלות שלכם גם בפורום דיני עבודה. לחילופין, תשקלו ללכת להיוועץ בעורך דין שיקרא עבורכם את ההסכם וייעץ לכם מה לדרוש מעבר למה שכתוב בו. זה כמובן עולה כסף אולם למי שאין לו מושג איך להגן ולהתמודד על זכויותיו - זה לעיתים משתלם.