ביטול חוזה עם חברה סלולרית

  • חוזה מזוייף
    מרדכי | 01/01/2008 19:51

    שלום רב. לפני כחודש חתמתי על חוזה מול נציגי שירות של חברת פלאפון, אשר דפקו על דלתי כדי להציע להצטרף לחברה. על פי הסבריהם, וכן בהתאם לכתוב בחוזה, אני מקבל מכשיר בחינם, ומשלם רק על השיחות המתבצעות ממנו, ללא דמי מנוי. הם לא הסכימו להשאיר לי עותק של החוזה עליו חתמתי, אלא רק חוזה דומה ללא מילוי של הסכום 0 ברובריקה של דמי המנוי החודשיים. היום קיבלתי הודעה על חיוב, ומסתבר מבירור שערכתי כי מבחינתם אני חתום על חוזה של 102 ש"ח לחודש למשך שלוש שנים. רציתי לשאול אם יש מה לעשות או לטעון כנגדם, והאם אפשר להוכיח בדרך כלשהי כי הסוכן זייף את המסמך עליו חתמתי (אולי על סמך העובדה שהוא לא הסכים להשאיר לי העתק מדוייק של החוזה). בתודה, מרדכי

    • ביטול חוזה עם חברה סלולרית
      עו"ד טלי קסלר | 03/01/2008 16:15

      כעיקרון, בחוק הגנת הצרכן קיימות סיטואציות ספציפיות שבהן ניתן לבטל את העסקה בתוך 14 יום, והחוק אף מגביל את סכום "הקנס" שהספק יכול להשית על הלקוח במקרה כזה. את נוסח החוק ניתן למצוא בקלות באינטרנט. אם העיסקה עונה לתנאים הקבועים בחוק הגנת הצרכן (כעסקה שניתן לבטלה בתוך 14 יום), מומלץ להודיע בכתב על ביטול העסקה, לשמור אסמכתא על ההודעה שנשלחה בכתב (אישור משלוח בדואר רשום, אישור משלוח בפקס וכיו"ב) ומיד לאחר מכן להודיע לחברת האשראי על ביטול העסקה ולדרוש מחברת האשראי לבטל את הוראת הקבע (גם זה כמובן בכתב ושמירת האסמכתא אודות הפניה לחברת האשראי).