ברכישת דירה, מומלץ בחום לבדוק את עניין המימון מראש !!!י

  • ביטול חוזה קבלן
    רינה | 26/11/2007 23:16

    לא יודעת אם אני בפורום המתאים אבל אם כן אז הייתי רוצה לדעת מה הדין לגבי ביטול חוזה של דירה חדשה בבנייה. אחרי שחתמנו חוזה ושילמנו 15 אחוז מהסכום כמו שביקש הקבלן, את יתרת הכסף אנחנו אמורים לתת לו במשכנתא שנקבל מהבנק. קיבלנו משני בנקים אישור לקבל משכנתא אבל אז התברר שלא לקחנו בחשבון את הביטוחים שהבנק דורש וזה מייקר לנו את העיסקה בעוד המון כסף וזה מעבר ליכולתינו. יש לציין שהדירה רק בהתחלת בנייה והמועד לסיום הוא 18 חודשים . איך יוצאים מהעיסקה ומקבלים חזרה את הכסף ששילמנו גם לקבלן וגם לעורך דין? אודה על העזרה בייעוץ.

    • ברכישת דירה, מומלץ בחום לבדוק את עניין המימון מראש !!!י
      עו"ד טל רכניץ | 27/11/2007 18:58

      רינה שלום רב, ברוכים הבאים לפורום, את בהחלט באכסניה הנכונה. כמובן, שעל מנת לקבל תשובה יותר רצינית, את צריכה לפנות לעו"ד מנוסה בתחום, ולהציג בפניו את החוזה שנחתם ולראות את ההוראות הרלוונטיות של החוזה. עקרונית, אני לא רואה אפשרות בה את יכולה לקבל את הכסף ששילמת לרבות ההוצאות בחזרה, אלא אם בחוזה היה רשום מפורשות כי העיסקה מותנית בקבלת מימון מהבנק על 85% מהעיסקה... נהפוך הוא, את היא המצויה בהפרה של החוזה, חתמת על החוזה ואינך עומדת בו. בדר"כ ענייני המימון ואופן המימון הינם באחריותו של המתחייב (הרוכש, הגם שהמוכר מתחייב לחתום על המסמכים המקובלים וכיו"ב. חבל שלא נועצת קודם לחתימת החוזה עם בעלי ניסיון בתחום. ברגע שמבקשים מימון מבנק לרכישת דירה מעבר לסדר גודל של 70% מערך התמורה, הבנקים מבקשים ביטוח של המשכנתא (כדוגמת חברת EMI), דבר שמייקר את עלויות המימון של העיסקה ומבחינת הלווה מעמיס עליו בהחלט עלויות משמעותיות נוספות. מעבר לכך, ומניסיון ייתכן ויש מקום כי תפני לקבלן תציגי בפניו את הדברים בצורה שקופה. דווקא אולי אצלו תמצאי אוזן קשבת, כך שאולי תעשו אתם מאמצים משותפים לאתר רוכש חלופי לדירה, דבר שימזער את הנזקים שנגרמים לקבלן, ואולי הוא יבוא לקראתך בעניין חיובך בפיצוי המוסכם. לפעמים בהחלט מופתעים לטובה. בברכה, טל רכניץ

      • תודה על התשובה!  לת
        רינה | 28/11/2007 00:09