גם לשוכרים יש זכויות ...

  • הפרת / ביטול חוזה שכירות
    קרן | 25/11/2007 17:03

    אני בעלת בית ולפני כחודשיים חתמתי על חוזה לשכירות להשכיר את ביתי לזוג צעיר. לאחר חתימת החוזה לא הצלחתי למצוא דירה לשכור לעצמי, וכן הודעתי על כך לשוכרים כי איני מוצאת דירה לעצמי שכן אולי מועד תחילת החוזה שנחתם בנינו יתעכב בתקופה של חודש לפחות. כמו כן לאחר חיפושים רבים נאלצתי להודיע למשכיר כי לא נוכל לממש את עיסקת השכירות כיוון שלא מצאתי דירה לעצמי. בחוזה השכירות שנחתם בניינו לא צוין סעיף המדבר על תנאי הפרת חוזה. כמו כן תהחוזה יכנס לתוקף בסוף החודש הקרוב. האם יש באפשרותם של המשכירים לתבוע אותי על הפרת חוזה ומה הדין על כך?

    • גם לשוכרים יש זכויות ...
      עו"ד טל רכניץ | 26/11/2007 10:35

      קרן שלום רב, לא ניתן לכתוב את החוזה החתום בדיעבד. היה והתכוונת כי חוזה השכירות יהיה מותנה בכך שתשכרי דירה חלופית, הדבר היה צריך להיות מצויין מפורשות בחוזה שחתמת עם השוכרים, ומכיוון שלא כך, את בהחלט מפרה את החוזה. השוכרים, יהיו רשאים לתבוע אותך בגין הפרת החוזה ובין היתר לתבוע ממך את הדברים הבאים: אם היה קבוע בחוזה סעיף של פיצוי מוסכם, אז את הפיצוי המוסכם; בנוסף, נזקים בפועל שנגרמו להם, כגון (אך לא רק) פער בין דירה חלופית שמצאו לשכר הדירה שהיה אמור להשתלם לך; בנוסף, נזקים לא ממוניים, כגון עוגמת נפש (אולם בנסיבות שתיארת, בהן הודעת להם על אי מימוש החוזה מבעוד מועד, ייתכן ורכיב זה יהא מצומצם). בברכה, טל רכניץ