כל הכבוד ליצירתיות

  • המקרה הוא כזה ....
    הסטודנט בעל הדילמה | 22/11/2007 17:02

    משה ערך חוזה עם קבלן ובו הקבלן התחייב לבנות עם מגרשו של משה בית במחיר של מליון שקל...וזאת תוך 18 חודשים מיום חתימת החוזה ....אחד מתנאי החוזה היה כי הוילה תיבנה מלבנים אדומות מיוחדות . לבנים אלו נהג הקבלן לרכוש במפעל "אבני דרך" במחיר של 2000 ש"ח ל100 לבנים .... כשבוע לאחר החוזה ,משה קנה את "אבני דרך" במחיר של 4 מליון שקל .כאשר פנה הקבלן לרכישת האבנים נודע לו כי הבעלים התחלפו והרי משה הבעלים .....וכעת משה דורש 6000 ש"ח ל100 לבנים. מסתבר שאין מפעל אחר בארץ שמייצר לבנים אלו ......אך ניתן להזמינם מחו"ל ....ומחירם יהיה 5000 ש"ח ל100 לבנים ....אך ...הוא לא יצליח לסיים את העבודה במועד הנקוב בחוזה .......ומסתבר גם שאם ירכוש מקבלני ....במחיר של 6000 ל100 יהיו הוצאותיו 1,400,000 בעוד שלפי תחשיבו הכל היה אמור להסתכם בסך 800,000... מה הן זכויות הצדדים ?.....

    • כל הכבוד ליצירתיות
      עו"ד טל רכניץ | 23/11/2007 12:18

      סטודנט יקר שלום רב, אני מניח כי הסיטואציה שהנך מתאר אינה שאובה ממציאות עובדתית בה נתקלת, כי אם בתרגיל/שאלה שהועלתה על ידי המתרגל/מרצה שלך במהלך הלימודים שלך. ראשית, שאפו על היצירתיות בהעלאת הסיטואציה, הגם שבעולמנו היו דברים מעולם ... בכל מקרה, אין הפורום הוא המקום הראוי לנתח "תרגיל" מהאונ'/אקדמיה, אך בכל זאת אם נתייחס בראשי פרקים, הרי שלטעמי, למזמין העבודה שאח"כ רכש את המפעל ממנו הקבלן אמור לרכוש את חומרי הגלם אותם התחייב לספק לפרוייקט (אך כעת במחיר מופקע ...), יש את הזכות לדרוש אכיפה של החוזה, ואם הקבלן לא הגן על עצמו בחוזה ההתקשרות בזכות לעדכן את המחירים בהתאם לעלייה במחיר התשומות, הרי שהקבלן בבעיה. מצד שני, הקבלן יכול לטעון לבטלות החוזה בשל חוסר תום הלב של הנתבע, קל וחומר אם יוכל להוכיח כי מזמין העבודה התכוון לרכוש את המפעל לפני התקשרותו בחוזה להזמנת שירותי הבניה, וכן בעילה של הטעיה. בברכת שבת שלום, טל רכניץ

      • השאלות הם באדיבות פרופ' מיגל דויטש ......
        הסטודנט | 24/11/2007 17:20

        בכינויו "מלך החוזים" .....להעלות עוד שאלה כדי "לפתוח" קצת הראש ...?

        • יופי של מרצה יש לך !!!
          עו"ד טל רכניץ | 24/11/2007 20:35

          כבודושל פרופ' דויטש במקומו מונח, ויש ממנו המון מה ללמוד, אבל לשמחתי כבר סיימתי את נקודות ההשקה עימו לפני מספיק שנים, וכיום אני עם הפנים קדימה ...