ביטול הסכם מייסדים

  • ביטול הסכם מייסדים
    אייל | 19/11/2007 11:13

    בהסכם מייסדים מוסכם כי אחד הצדדים ישלם בתקופה של שנה פרמיה של 100 אלף ש"ח עבור 40 מניות. במהלך השנה הוא שילם רק כ 80 אלף ש"ח והודיע כי אינו מעוניין להשלים את השקעתו, לא במועד שנקבע ולא בכלל. האם זאת הפרה יסודית של ההסכם? האם ביטול ההסכם מחייב אותי להחזיר את 80 אלף הש"ח אשר שולמו

    • ביטול הסכם מייסדים
      עו"ד טלי קסלר | 19/11/2007 23:06

      אם להשיב לשאלתך באופן כללי ומבלי להיכנס לפרטים - הפרת התחייבות לביצוע תשלום (כשזו ההתחייבות העיקרית של אותו צד להסכם) היא הפרה יסודית של ההסכם. אם אתה לא בטוח בכך - תוכל לתת לו התראה בכתב בדבר הפרתו, ואם הוא לא יתקן אותה תוך זמן סביר שתקציב לו, תחשב ההפרה כיסודית. אתה לא חייב לבטל את ההסכם. אתה יכול לדרוש אכיפה של ההסכם (כלומר לחייב אותו להשלים התחייבויותיו). אם אתה מבטל את ההסכם אתה צריך להחזיר לו את מה ששילם. אתה רשאי לקזז את סכום הנזקים שנגרמו לך (נזקים כספיים אמיתיים שאתה יכול להוכיחם בפועל ולא עוגמת נפש).

      • תודה רבה
        אייל | 19/11/2007 23:35

        התשובה שלך העניינית שלך מאד עזרה לי