השאלה שלך מתאימה מאוד לפורום דיני עבודה. אנא תשאלי שם ותקבלי תשובה מפורטת.

  • חוזה לתקופה קצובה
    ט | 18/11/2007 18:46

    שלום! ב- 2.9.07 התחלתי לעבוד בחברה המעבירה חוגים לילדים. לא חתמתי על הסכם עבודה ואף לא ראיתי אותו מעולם (נאמר לי שהוא מנוסח ממש עכשיו אצל העו"ד), אולם חתמתי על נספח לחוזה, נהלי עבודה, שבו מופיעים הסעיפים הבאים: 1.1 הינך מתחייב להעניק לחברה את שירותיך עד יום 30.6.08, למעט קייטנות... 1.2 הינך מצהיר בזאת כי ידוע לך שאופי התפקיד מחייב עבודה רצופה עד תום שנת הלימודים, וכי הפסקת העבודה באופן שרירותי ובניגוד לרצון ההנהלה, עלולה לגרום נזקים לחברה. אשר על כן אתה מתחייב לעבוד בחברה עד תום שנת הלימודים של הילדים בתאריך 30.6.08 אני הח"מ ________________ ת.ז. ___________ מרחוב _________________ מצהיר ומאשר בזאת, כי נוהל עבודה זה מהווה חלק בלתי-נפרד מהתקשרותי בהסכם עבודה עם החברה ולאחר שעיינתי בו, בדקתי את תוכנו והבינותי את כל הוראותיו, הנני מתחייב לפעול כמפורט בו. [אציין, כי לא כתוב מה הסנקציה על הפרת נספח נהלי העבודה; כמו כן, המשפט האחרון אינו לגמרי ברור- האם משמעותו כי קראתי את הנוהל, או את החוזה?- כפי שציינתי, מעולם לא קראתי את החוזה ולא חתמתי עליו ולא ידוע לי מה כתוב בו]. לאחר 2 חודשי עבודה, ראיתי שהיא לא מתאימה לי והחלטתי שאני רוצה להתפטר. בתאריך 21.10.07 הודעתי בעל פה על התפטרותי ושוחחתי ישירות עם מנהלת החברה, אשר אף הציעה לי העלאה בשכר. סירבתי וביקשתי להתפטר בכל זאת. היא אמרה שזה מקובל עליה, אך היא צריכה זמן להיערך ולמצוא מדריך מחליף. ב-28.10.07 שלחתי מכתב רשום (עם אישור מסירה), בו הודעתי על התפטרותי בצורה רשמית והודעתי שאני מוכנה להשהותה לתקופה של חודש ימים מיום משלוח המכתב. המנהלת אמרה שהיא קיבלה אותו והכל בסדר. בתאריך 14.11.07 שלחתי מכתב תזכורת על ההתפטרות. יש לציין, שבמהלך חודש ההודעה מראש הייתי חולה במשך שבועיים ולא יכולתי לעבוד- שלחתי לחברה אישור מחלה על השבועיים (בסה"כ אני עובדת יומיים בשבוע, סה"כ 5 שעות, כלומר הפסדתי 10 שע'). כתוצאה ממחלתי, החברה שלחה מחליפים לקבוצות שלי (בשבוע שעבר) ונראה כי כך תעשה גם השבוע (זהו השבוע השני שאני חולה, כאמור- מגובה באישור רפואי). במהלך כל תקופת ההודעה המוקדמת, ניסיתי לעזור ולמצוא לי מחליף. השארתי את הפרטים שלי בפורומים שונים ואף פניתי באמצעות אותם פורומים למחפשי עבודה- יצרתי עמם קשר על חשבוני ואף העברתי את קורות החיים לחברה. הבנתי שבסופו של דבר הם לא ראיינו אף אחד מהם. היום קיבלתי מכתב, שאומר שהצורה בה בחרתי לסיים את תפקידי גורמת נזק לחברה ולכן הטיפול בהתפטרותי מועבר לעו"ד החברה. תכננתי לעבוד בשבוע הבא, שאמור להיות השבוע האחרון לעבודתי. מה עלי לעשות? האם להגיב באופן כלשהו? האם לדעתכם בכוונתה לתבוע אותי ואם כן- מה קורה במקרים כאלה? כיצד להיערך? האם פעלתי כשורה, או שהתנהגותי בלתי סבירה ומהווה נזק לחברה? אציין, כי לא הוצגה לי שום הוכחה לנזק כלשהו ונראה לי כי נתתי מספיק זמן היערכות מראש.- קצת נלחצתי, במיוחד לאור העובדה כי לא כתוב מה הסנקציה במקרה של הפרת ההתחייבות בנהלי עבודה (שוב- לא חתמתי על חוזה). אנא, אם ישנה פסיקה ספציפית בנושאים מסוג זה- הפנו אותי למראה המקום המדויק. תודה מראש!

    • השאלה שלך מתאימה מאוד לפורום דיני עבודה. אנא תשאלי שם ותקבלי תשובה מפורטת.  לת
      עו"ד טלי קסלר | 19/11/2007 09:51