משכיר הרוקד על שתי חתונות ...

  • ביטול חוזה שכירות
    tamirduc | 01/11/2007 17:45

    שלום לכולם! בשנה שעברה חתמנו חוזה שכירות לדירה בתל אביב עם אופציה להארכה לשנה אחת שבחרנו לממש גם השנה. תקופת האופציה נגמרת אוגוסט 2008 ואז גם תם החוזה. עכשיו, יש לנו סעיף בחוזה שמאפשר לנו להביא דיירים חלופיים בתנאי שהם מוכנים לעמוד בהתחייבויות החוזה ושבעל הבית מאשר אותם. נוסחו המדוייק של הסעיף (שחשוב כאן לפי דעתי) הוא: "מבלי לפגוע באמור לעיל, במידה והשוכר ירצה לעזוב טרם סיום תקופת השכירות או בתקופת האופציה, יוכל להמציא שוכר חלופי שזהותו תוסכם על המשכיר ובלבד שאותו שוכר חלופי יקבל על עצמו את כל התחייבויות השוכר לפי הסכם זה, יפקיד את הביטחונות הנדרשים ויחתום על ההסכם לשביעות רצון המשכיר. הסיפור הוא שהחלטנו לעזוב את הדירה, דיברנו עם בעל הבית והוא אמר להראות את הדירה לאנשים ולהפנותם אליו ואכן כך עשינו. מייד אחרי שהפנינו אליו שני אנשים הם התקשרו חזרה אלינו ואמרו לנו ששכר הדירה שאמרנו להם (שכר הדירה שאנחנו משלמים) הוא לא שכר הדירה שבעל הבית דורש (גבוה יותר ב-15%-20%). בשלב הזה הבנו שהוא רוצה דיירים שיהיו מוכנים לשלם יותר ולא ממש מתכוון לתת להם לקיים את "כל התחייבויות השוכר" כפי שמצויין בחוזה המקורי. מיותר לציין שבת"א אנחנו יכולים למצוא לו ביומיים 20 דיירים שירצו את הדירה בשכר הדירה הנוכחי. אמרנו לו שאם הוא רוצה להביא דיירים חדשים במחיר חדש ולחתום איתם חוזה חדש אז שיבטל קודם את החוזה איתנו. כאן התחילו הבעיות, הוא אמר שהוא לא מוכן לחתום על שום ביטול חוזה אבל הוא מוכן (ואני מצטט): "לשחרר אותנו מהתחייבותנו לשלם את שכר הדירה". עכשיו, אני לא ממש בטוח מה זה בדיוק אומר והאם זה שווה את הנייר שזה כתוב עליו. הרי אם אני עוזב ולא ביטלתי איתו את החוזה, והוא לא מוצא דיירים בשכר הדירה שהוא רוצה במשך שבועיים, אז מה ימנע ממנו לדרוש ממני לשלם לו את שכר הדירה? יותר גרוע, אם יבואו דיירים חדשים ויפגעו במזגן או בשטיח או בקירות, מה ימנע ממנו לבוא אליי בטענות שזה באשמתי ולתבוע אותי? האם זה חוקי מבחינתו לא לרצות לבטל את החוזה מצד אחד אבל לסרב לדיירים שאנחנו מביאים לו שרוצים את הדירה לפי החוזה שלנו? האם הוא יכול לאכול מהעוגה ולהשאיר אותה שלמה? למישהו הפתרונים? אשמח לכל עצה טובה כגרועה. תמיר.

    • משכיר הרוקד על שתי חתונות ...
      עו"ד טל רכניץ | 02/11/2007 11:42

      תמיר שלום רב, אכן אתה מתאר התנהלות מקוממת במיוחד של המשכיר. מכל מקום, הבעיה נעוצה בכך שמהציטוט שהבאת, לא מצויין ה"מובן מאליו", כלומר שעם חתימת חוזה עם שוכר חליפי, החוזה הקיים מגיע לידי סיום (ומושבות לידייך הבטוחות). מכיוון שכך, אף אם נחתם חוזה חדש (לכל תקופה שהיא, ובלבד שעד לתום תקופת החוזה הקיים, המשכיר מחוייב לעשות כן מול השוכר החליפי באותם תנאים, ולא להעלות את שכ"ד !!!), הרי שאם נוצרו ו/או התגבשו חובות ונזקים לאחר חתימת החוזה עם השוכר החליפי (ולפני אוגוסט 08), המשכיר יוכל לכאורה לתבוע את שניכם. במצב דברים זה, אתה תוכל להתגונן כנגד התביעה ולטעון כי המדובר בחובות ונזקים שאינך חב בהם אלא השוכר החלופי שהוסכם על המשכיר וכן להגיש הודעת צד שלישי כנגד השוכר החלופי (המדובר בתביעה במסגרת ההליך הקיים, ולפיה אתה תובע את השוכר החלופי כי הוא יצטרך לשפות אותך בכל סכום ו/או הוצאה שתחוב בהם במסגרת התביעה של המשכיר בגין נזקים וחובות שהתגבשו לאחר שפינית את הדירה ונחתם חוזה השכירות החדש). כמו כן, תוכן לטעון לבטלות מכללא של החוזה מולך, שכן מאחר ולא ייתכן שהדירה תהא מושכרת לשני אנשים נפרדים באותו פרק זמן, זהו הפירוש הסביר היחיד למשמעות חתימת החוזה מול השוכר החליפי וזו היתה כוונת הצדדים. פרקטית, אני מציע לך לפנות אליו בכתב בצורה מסודרת ולטעון על חוסר תום הלב (מבקש להלעלות את המחיר) ולבטלות החוזה מולך עם חתימת חוזה מול דייר חלופי. היה והפנייה בכתב לא תסייע ובכל אופן אתה מעוניין לעזוב את הדירה, ייתכן ובנסיבות אלה תוכל לקחת את הסיכון ולאפשר למשכיר לחתום על חוזה חדש מבלי שמבטל "פורמאלית" את החוזה הקיים מולך, כך שלפחות השוכר החליפי ישא בתשלום שכ"ד בגין הדירה המדוברת באותה תקופה. אם וכאשר, המוכר יפנה אלייך בכל זאת לגבי נזקים וחובות שנוצרו ו/או התגבשו לאחר חתימת חוזה השכירות החדש, סיכוי סביר שטענותייך תיפולנה על אוזניים קשובות בפני הערכאה שתדון במחלוקות. בברכה, טל רכניץ

      • כיצד הסתיימה הפרשה...
        tamirduc | 11/11/2007 16:40

        היי טל. בתום הפרשה רציתי לחזור ולספר איך וכיצד נסגר בדיוק כל העניין ובנוסף להודות לך (כי לא הספקתי לעשות את זה בפעם הראשונה). בסופו של עניין, פנינו אליו גם בעל פה וגם בכתב והסברתי לו את מה שאת הסברת לי כאן בפורום. היינו נחושים על כך שנתעקש להביא דיירים חלופיים כי זו זכותנו בחוק אם הוא לא יסכים לשחרר אותנו מהתחייבות שבכל מקרה תהיה בטלה אם הוא יחתום על חוזה חדש. אחרי שהוא השתכנע שאנחנו רציניים, הוא הבין שאין לו קייס והסכים לחתום על סיום הסכם בינינו ולהחזיר לנו את כל ההתחייבויות. ככה שהכול הסתדר על הצד הטוב ביותר (לפחות בפעם הזו). שוב המון תודה על תגובתך המהירה, המרגיעה והמקצועית. יישר כוח. תמיר.

        • רוב תודות על ה FEEDACK והעידכון, בשורות משמחות !!!  לת
          עו"ד טל רכניץ | 12/11/2007 18:15