הטעייה בפרטי התוית המופיעים על גבי מוצר

  • תווית רכיבי המוצר כחוזה בין יצרן לצרכן
    משה מלכה | 31/10/2007 12:43

    האם הרכיבים המופיעים על גבי אריזת המוצר מהווים איזשהו חוזה בין בין הצרכן ליצרן והפרתם כהפרת חוזה? כך למשל, באם הוטעתי והסתמכתי על כך שהמוצר מכיל ויטמין מסויים ובדיעבד הסתבר שלא או אם התחייבו לקלוריות מסויימות והסתבר אחרת.

    • הטעייה בפרטי התוית המופיעים על גבי מוצר
      עו"ד טל רכניץ | 31/10/2007 17:54

      משה שלום רב, שאלתך נוגעת להיבט הצרכני והיום המודעות לכך הולכות וצוברת תאוצה במיוחד לאור השינוי בחוק התובענות הייצוגיות, אשר לאחרונה מוגשות בשכיחות גבוהה, בין היתר, בגין עילה של הטעיית הצרכן (למשל שוני בין משקל תכולת האריזה הנקוב על גבי התווית לגודלה בפועל, וכן אי התאמה בין פירוט המרכיבים של המוצר על גבי תוית המוצר למרכיבים בפועל וכיו"ב). מכל מקום לשיטתי, הצגת מוצר על המדף עם תוית מסויימת הינה הזמנה להתקשרות בהסכם לרכישת המוצר ועם רכישתו בפועל על ידי הצרכן משתכלל הסכם כל דבר ועניין בין הצדדים. היה ומתברר בדיעבד כי אחד המצגים שהונחו בפני המתקשר קודם לכריתת ההסכם, אינו מדוייק, הרי שיש כאן בהחלט טעם להפרה של ההסכם שנכרת בין הצדדים, ועורכי דין מפולפלים אף יכולים ל"בשל" מכך תביעה ייצוגית נאה ... בברכה, טל רכניץ