תשובה

  • תביעה אזרחית לאחר הרשעה פלילית
    צביה | 28/10/2010 08:14

    בעלת כלב שתקף אותי הורשעה בבית משפט שלום ונגזר דינה הגשתי נגדה תביעה קטנה לפיצויים בגין הנזקים שנגרמו לי אני זקוקה לעדות שלה שהיא נתנה במשטרה לצורך הוכחת הנזק האם יש לי זכות לקבל את עדותה בפני חוקר המשטרה כדי להגיש לבית משפט.לתביעות קטנות? איך אני מקבלת את התיק הפלילי?

    • תשובה
      שאול אמרני, עו"ד | 28/10/2010 23:50

      שלום 1. אין לך כל צורך בעדות שלה ולכן השאלה האם את זכאית לקבל את עדותה במשטרה או לא, אינה רלוונטית. 2. עדותה במשטרה אינה עוסקת בנזק שנגרם אלא בעצם גרימת הנזק. שאלת הנזק היא שאלה מקצועית שיש לבסס על סמך מסמכים רפואיים, הוצאות שהיו כרוכות בטיפול, נזק נפשי וכיו"ב. אין אלה נושאים הנשאלים בחקירה משטרתית של חשוד. 3. מכל מקום, ככל שהיא נשפטה והורשעה הרי שעדותה הוצגה במשפט והיא נחקרה על כך. 4. את רשאית להשתמש בפסק הדין המרשיע על מנת להוכיח את תביעתך באשר לאשמתה. לגבי הנזק שיעורו ומהותו ממילא ההליך הפלילי אינו עוסק בכך. ואם במסגרת ההליך הפלילי ישנה התייחסות לפרטים אלה, אז ממילא תוכלי להשתמש גם בממצאים שנקבעו בהליך הפלילי בו הורשעה הנאשמת.

      • הצורך בעדותה במשטרה
        צביה | 29/10/2010 18:36

        תודה על תשובתך! 1 לאחר הקראת האישום נגדה היא הודתה בכל פרטי כתב האישום והורשעה ודינה נגזר(היא לא העידה וברור שלא נחקרה) 2בחקירתה היא הודתה שהכלב שוטט ברחובות מדי יום ביומו, להבנתי יש הבדל בין כלב ששוטט באופן קבוע לבין כלב ששוטט באופן אקראי,לכן אני מעונינת להציג את עדותה במשטרה כמו כן תביעתי היא גם בגין פעמים רבות אחרות שהכלב הפחיד אותי ומנע ממני להמשיך בדרכי איך אוכל לקבל את עדותה במשטרה? ) 9 2בחקירתה היא אמרה שהכלב היה משוטט ברחובות מדי יום ביומו.. להבנתי יש הבדל בין כלב שתקף היות ושוטט באופן אקראילבין כלב ששוטט מדי יום ביומו לכן אני מעונינת להציג את עדותה

        • תשובה
          שאול אמרני, עו"ד | 30/10/2010 23:27

          שלום 1. אין טעם לפנות למשטרה משום שהתיק כבר לא ברשותה. שהרי אם התנהל הליך פלילי אזי התיק נמצא בתביעות. ולכן נסי לקבל זאת דרך התביעה שניהלה את המשפט הפלילי. 2. אפשרות שניה שניתן לבדוק במקביל הוא לפנות למזכירות בית המשפט בו התנהל התיק ולבקש לעיין בו. הנכונות לאפשר לך היא גם בשל העובדה שאת המתלוננת בתיק. 3. ולמרות הכל אני שב על דברי בתשובתי הקודמת. העדות במשטרה אינה רלוונטית לבירור הנזק אלא לבירור האשמה.

          • ביטוח נסיעות
            ביטוח נסיעות | 31/10/2010 17:56

            -