זכות השימוע

  • קיבלתי מכתב מפרקליטות ירושלים. מה נכון לעשות?
    משה | 13/10/2010 18:15

    במכתב נאמר שהמשטרה, לאחר שחקרה אותי בעניין מסויים, העבירה את החומר לפרקליטות. נאמר בו עוד, שהנני רשאי לפנות לפרקליטות בכתב תוך 30 יום ולנמק מדוע לא יוגש נגדי כתב אישום. מה נכון לעשות? מהם זכויותי? איך אני יכול לצלם את החומר שבתיק?

    • זכות השימוע
      עו"ד איתמר סיון | 13/10/2010 18:27

      מדובר ביידוע שלך על זכותך לשימוע. העובדה שהעניין עבר להחלטת הפרקליטות מצביעה על כך שמדובר בעבירה חמורה. בשלב זה עליך לשכנע את הפרקליטות מדוע שלא יגישו כתב אישום, ומדובר בנטל שכנוע קשה ביותר. כדי לצלם את החומר, יש לתאם עם מזכירות הפרקליטות. יצוין, כי אין לך זכות לצלם את חומר החקירה שהרי זכות זו קמה רק לאחר הגשת כתב אישום. עם זאת, נהוג להעביר לנאשם או לסנגורו (בד"כ בעבירות כאלו לסנגור) את עיקרי חומר החקירה. עוד יצוין, כי זכותך להביע את דעתך בכתב - וזאת להבדיל מפגישה פנים אל פנים. בכתב קשה הרבה יותר לשכנע. עם סנגור רוב הסיכויים שיסכימו להיפגש באופן אישי.

      • תודה רבה מאד על התגובה המהירה! איך משיגים סניגור?
        משה | 13/10/2010 19:01

        האם כבר מעכשיו צריכים להתחיל לשלם כספים? האם אני זכאי לייצוג מטעם הסניגוריה הציבורית? תודה.

        • ייצוג על ידי סנגור
          עו"ד איתמר סיון | 14/10/2010 12:51

          עפ"י החוק, זכאות לייצוג על ידי סנגור ציבורי היא מתחילת משפטו או מעת התחלת הליך מעצר בבית משפט - לפי הכללים הקבועים או לפי שיקול דעת בית משפט.

        • משה אני מציע לך לייצור קשר במשרד עם עו"ד איתמר  לת
          מאיר | 14/10/2010 16:38

    • זכות השימוע והעתקת חומר חקירה
      עו"ד שי וולשטיין | 14/10/2010 09:08

      בהתאם להנחיית היועמ"ש, קיימת אפשרות לעיין בחומר החקירה לפני השימוע, כאשר הדבר "מועיל והוגן בנסיבות המקרה". זאת ועוד, בהתאם להנחיות היועמ"ש, עיון בחומר החקירה לפני השימוע ייעשה בהתאם לקריטריונים שנקבעו בבג"צ 47/91 ניימן נ' פרקליטת המדינה, פ"ד מה (2) 872.