תשובה

  • תלונה בועדת אתיקה
    ירדן משל | 10/10/2010 14:34

    האם קיימת חסינות לאזרח המגיש תלונה לועדת האתיקה בגין עוולות שהוא מרגיש שנגרמו לו וכן כי הוגשו תצהרים שקריים בניסיון לקבלת דבר במרמה?או שמא עו"ד יכול לתבוע הוצאת לשון הרע וכן הוצאת דיבה בגין תלונות שכאלה שהוגשו לועדת האתיקה? אודה לתשובתכם.

    • תשובה
      שאול אמרני, עו"ד | 10/10/2010 23:01

      שלום 1. כן. ישנה הגנה לעניין חוק איסור לשון הרע. ראה סעיף 15(8) לחוק. 2. גם אם הוא יגיש תביעה תביעתו תדחה בשל ההגנה שבסעיף זה. 3. לשון הרע והוצאת דיבה זה אותו הדבר. נ.ב. - ואולם: במידה ויוחלט להגיש נגדו קבילה לבית הדין המשמעתי של לשכת עורכי הדין ובהליך המשמעתי יתברר שהתלונה כוזבת לחלוטין, יש סמכות לבית הדין המשמעתי להטיל הוצאות על המתלונן לטובת הנילון ו/או לטובת המדינה.

      • עו"ד אמרני הנכבד-ברשותך הבהרה
        ירדן משל | 10/10/2010 23:11

        תודה רבה על תשובתך האדיבה. עו"ד זה, עת מתבררות תלונותיי בועדת האתיקה טוען שהגיש נגדי תביעה אזרחית שטרם קיבלתי אותה.באשר לועדת האתיקה הרי שאלה העבירו אותה אליו ואני אף הגבתי וגם כתבתי קצת אולי בחריפות יתר בשל העוולות שגרם לי.האם בכתב ההגנה שאגיש עליי לבקש כי ימתינו לתגובת ועדת האתיקה בעניין או מראש הם לא יקבלו תלונתו זו? או שמא הנך מעריך כי הוא רק מאיים על מנת שאסיר תלונתי כנגדו?אודה על עצתך.

        • תשובה
          שאול אמרני, עו"ד | 10/10/2010 23:29

          שלום 1. צר לי, אך שאלתך אינה משפטית טהורה. אתה למעשה מבקש ממני להיכנס לנבכי נפשו של עורך הדין ולנסות לשער מה המטרה שלו. יתכן והוא מנסה להפחיד אותך. יתכן שלא. אינני יודע. 2. ככל שתקבל כתב תביעה, עליך להגיש כתב הגנה תוך הזמן הקבוע בחוק או בזמן שבית המשפט יקבע (בדרך כלל תוך 30 יום). 3. כתב תביעה לא יעוכב בשל הליך משמעתי. לעיתים, ההיפך יכול להיות אך אין זה מחויב במקרים כגון זה. 4. לועדת האתיקה או בית הדין למשמעת של לשכת עורכי הדין אין ולא כלום עם הליכים אזרחיים בבתי משפט. אל תצפה מהם לעזרה כל שהיא. 5. עליך לבדוק היטב מה כתוב בכתב התביעה, אם וכאשר תקבל עותק ממנה. 6. ככל שמדובר בתביעה המבוססת רק על התלונה שהגשת לועדת האתיקה של לשכת עורכי הדין, אזי דומני שאין לך ממה לחשוש. 7. שאלת חריפות תגובתך/תשובתך אינה עילה לתביעה. 8. יותר מכך קשה לי לסייע שהרי אינני מעורה בפרטים ובמהות הסכסוך ביניכם. מכל מקום, בהצלחה!